ZAPADNI BALKAN JE DEO EVROPE, A NE STANICA NA PUTU SVILE, ocenila Ursula fon der Lejen u Evropskom parlamentu

EUIzdvajamoRegionVesti

17.9.2020 11:22 Autor: Vladimir Jokanović 0

ZAPADNI BALKAN JE DEO EVROPE, A NE STANICA NA PUTU SVILE, ocenila Ursula fon der Lejen u Evropskom parlamentu ZAPADNI BALKAN JE DEO EVROPE, A NE STANICA NA PUTU SVILE, ocenila Ursula fon der Lejen u Evropskom parlamentu
Zapadni Balkan je deo Evrope, a ne usputna stanica na putu svile, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (Ursula von der... ZAPADNI BALKAN JE DEO EVROPE, A NE STANICA NA PUTU SVILE, ocenila Ursula fon der Lejen u Evropskom parlamentu

Zapadni Balkan je deo Evrope, a ne usputna stanica na putu svile, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (Ursula von der Leyen). Ona je najavila da će EU uskoro predstaviti paket ekonomskog oporavka koji se fokusira na brojne regionalne investicione inicijative.

U svom prvom govoru pred evropskim poslanicima o stanju EU, fon der Lejen je naglasila da je poverenje osnova svakog novog partnerstva i da je Evropa spremna da izgradi snažno partnerstvo sa najbližim susedima, počev od Zapadnog Balkana, prenosi Bankar.me.

„Odluka od pre šest meseci da se otvore pristupni pregovori sa Severnom Makedonijom i Albanijom bila je zaista istorijska. Budućnost čitavog regiona Zapadnog Balkana jeste u Evropskoj uniji, mi delimo istu sudbinu. Zapadni Balkan je deo Evrope, a ne samo usputna stanica na putu svile“, naglasila je predsednica EK u govoru pred evropskim zastupnicima.

Ona je najavila da će EU uskoro predstaviti paket ekonomskog oporavka koji se fokusira na brojne regionalne investicione inicijative.
Ublažavanje posledica zdravstvene i ekonomske krize, kao i vizija ekonomskog oporavka, borba protiv klimatskih promena i situacija u susedstvu Evrope, glavni su elementi govora predsednice Evropske komisija pred poslanicima Evropskog parlamenta o stanju Unije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...