VRUĆ POČETAK LETNJE SEZONE PUTOVANJA U FRANCUSKOJ

Zaposleni na aerodromima u Parizu najavili štrajk

EUVesti

7.6.2021 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Zaposleni na aerodromima u Parizu najavili štrajk Zaposleni na aerodromima u Parizu najavili štrajk
Radnici pariskih aerodroma, Orli i Šarl De Gol i članovi lokalnih sindikata Roissi i Orli, planiraju petodnevni štrajk, početkom jula, kao deo pregovora koji... Zaposleni na aerodromima u Parizu najavili štrajk

Radnici pariskih aerodroma, Orli i Šarl De Gol i članovi lokalnih sindikata Roissi i Orli, planiraju petodnevni štrajk, početkom jula, kao deo pregovora koji se odnose na zaposlene na aerodromima u Francuskoj i kompanija koje upravljaju aerodromima.

Štrajk je najavljen za period od 1. do 5. jula. Inače, baš taj period je prvih pet dana primene digitalnih zelenih sertifikata, tzv. kovid pasoša, na aerodromima u Evropskoj uniji. Prema privremenom kalendaru ponovnog otvaranja zemlje koji je najavila francuska vlada, u julu bi trebalo da bude moguć odlazak u Francusku za praznike ili u posete, koje dolaze iz destinacija izvan EU, a posebno iz Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Avio News.

„U planu je velika inicijativa koja mora nužno biti usvojena“, najavili su sindikalni predstavnici.  Prema njihovim rečima, pregovori će se voditi oko novih poslovnih kontakata zaposlenih, s obzirom na to da su oni u strahu od skraćenja platnih spiskova, odnosno otpuštanja.

  • Lolek

    19.4.2022 #1 Author

    Revolucija u svim delovima drustva

    Odgovori

  • MAŠA

    18.2.2023 #2 Author

    Svuda samo protesti, nezadovoljstvo u celom svetu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...