ZARADIO 5,6 MILIONA DOLARA NA VAKCINI PROTIV KORONE Direktor prodao akcije kompanije Pfizer

BerzaNovacSvetVesti

12.11.2020 08:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

ZARADIO 5,6 MILIONA DOLARA NA VAKCINI PROTIV KORONE Direktor prodao akcije kompanije Pfizer ZARADIO 5,6 MILIONA DOLARA NA VAKCINI PROTIV KORONE Direktor prodao akcije kompanije Pfizer
Generalni direktor kompanije Pfizer Albert Burla prodao je svoje akcije na dan kada je objavljeno da je vakcina protiv korona virusa ove farmaceutske kuće... ZARADIO 5,6 MILIONA DOLARA NA VAKCINI PROTIV KORONE Direktor prodao akcije kompanije Pfizer

Generalni direktor kompanije Pfizer Albert Burla prodao je svoje akcije na dan kada je objavljeno da je vakcina protiv korona virusa ove farmaceutske kuće efikasna 90 odsto i inkasirao 5,6 miliona dolara, preneo je CNN.

Transakcija koju je obavio direktor Pfizer je deo regularnog plana koji je Burla napravio da periodično prodaje svoje akcije.

Ovog puta je prodao 132.508 akcija po ceni od 41.94 dolara i zaradio blizu 5,6 miliona dolara, dodaje CNN.

I potpredsednica Pfizer, Sali Suzman je takođe prodala akcije u ponedeljak, kao deo ranije napravljenog plana – za 43.662 akcija ona je zaradila oko 1,8 miliona dolara.

Akcije Pfizer su u ponedeljak skočile za osam procenata, dok se u utorak nisu menjale.

Akcije Biontek kompanije, koja je radila vakcinu sa Pfizer, su skočile još više, pošto su u ponedeljak zabeležile rast od 15 odsto, u utorak još osam dodatnih, u sredu su akcije Pfizer pale za jedan procenat.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...