ZATVORENA MAĐARSKA GRANICA ZA STRANCE Izuzetak tri susedne zemlje, a Srbi, bez testa, mogu da uđu na 24 sata

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

1.9.2020 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZATVORENA MAĐARSKA GRANICA ZA STRANCE Izuzetak tri susedne zemlje, a Srbi, bez testa, mogu da uđu na 24 sata ZATVORENA MAĐARSKA GRANICA ZA STRANCE Izuzetak tri susedne zemlje, a Srbi, bez testa, mogu da uđu na 24 sata
Gotovo svim stranim državljanima od utorka, 1. septembra zabranjen je ulazak u Mađarsku. Kako bi sprečio novi talas Covid- 19, mađarski premijer Viktor Orban... ZATVORENA MAĐARSKA GRANICA ZA STRANCE Izuzetak tri susedne zemlje, a Srbi, bez testa, mogu da uđu na 24 sata

Gotovo svim stranim državljanima od utorka, 1. septembra zabranjen je ulazak u Mađarsku.

Kako bi sprečio novi talas Covid- 19, mađarski premijer Viktor Orban dekretom je zabranio strancima prelazak graničnih prelaza, ali uz neke izuzetke.

Iz ove odluke, izuzeti su državni zvaničnici, koji organizuju zvanične događaje, primaoci medicinskih usluga, strani studente sa potvrdom o redovnom studiranju, vozači kamiona na putu kućama, zvanice na porodičnim okupljanjima, kao što su venčanja i učesnici u sportskim, kulturnim ili verskim manifestacijama.

Takođe, vlasti te zemlje su odlučile da dozvole ulazak turistima iz tri susedne, istočnoevropske zemlje – Poljske, Češke i Slovačke, sa negativnim testom na korona virus, koji nije stariji od 5 dana.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, građani Srbije mogu, bez testa na korona virus, da uđu u Mađarsku do 30 kilometara od granice, javlja RTS. Uslov je da naši državljani napuste tu zemlju u roku od 24 sata.

Od 1. septembra otvorena su samo tri drumska granična prelaza sa Srbijom: Reske-Horgoš, Tompa-Kelebija i Hercegsanto-Bački Breg, saopštio je Generalni konzulat Mađarske u Subotici.

Za tranzitni saobraćaj iz pravca naše zemlje mađarska policija odredila je granične prelaze Horgoš i Kelebiju.

Što se tiče državljana Mađarske, oni po povratku u zemlju iz inostranstva moraju u dvonedeljni karantin, iz koga mogu da izađu sa dva negativna PCR testa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...