Vrednost radova 355 miliona dolara

Završen most preko reke Amur, koji povezuje Rusiju i Kinu

SvetVesti

17.8.2021 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Završen most preko reke Amur, koji povezuje Rusiju i Kinu Završen most preko reke Amur, koji povezuje Rusiju i Kinu
Polaganjem poslednjih šina na mostu između Rusije i Kine preko reke Amur, građevinski radnici su danas okončali radove i povezali rusku i kinesku deonicu... Završen most preko reke Amur, koji povezuje Rusiju i Kinu

Polaganjem poslednjih šina na mostu između Rusije i Kine preko reke Amur, građevinski radnici su danas okončali radove i povezali rusku i kinesku deonicu železničke pruge, izvestila je kineska centralna tv stanica.

Prema televizijskom prilogu, na gradilištu kinesko-ruskog železničkog mosta u Tongđijangu završeno je postavljanje poslednje deonice šina na pruzi između Rusije i Kine.

Time je označen završetak izgradnje železničkog mosta između dve zemlje, preko kojeg će vozovi saobraćati projektovanom brzinom od 100 km/h, prevozeći 21 milion tona tereta i oko 1,5 miliona putnika godišnje, prenosi agencija Tass.

Most koji se proteže od mesta Nižnjeleninskoje do Tongđijanga preko reke Amur prvi je železnički most između Rusije i Kine, dug više od 2,2 kilometra, od čega se 309 metara nalazi na ruskoj strani.

Predviđen je naizmeničan prelazak vozova preko mosta, železničkom prugom sa dva standarda koloseka – širine 1.520 mm za ruske vozove i 1.435 mm za kineske.

Planirano je da Rusija preko ove saobraćajnice izvozi rudu gvožđa, ugalj, mineralna đubriva i šumske proizvode u Kinu.

Probni vozovi će krenuti preko mosta do kraja meseca, a procenjena vrednost ukupnih radova iznosi oko 355 miliona američkih dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...