ZDRAVLJE RADNIKA NA PRVOM MESTU Poslodavci dužni da obezbede zaštitu na radu

BiznisIzdvajamoPreduzetnikSrbijaVesti

28.4.2020 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

ZDRAVLJE RADNIKA NA PRVOM MESTU Poslodavci dužni da obezbede zaštitu na radu ZDRAVLJE RADNIKA NA PRVOM MESTU Poslodavci dužni da obezbede zaštitu na radu
Poslodavci su dužni da svakoga dana, a posebno u vreme epidemije izazvane virusom Covid-19, zaposlenima obezbede zaštitu na radu a zajedno sa zaposlenima treba... ZDRAVLJE RADNIKA NA PRVOM MESTU Poslodavci dužni da obezbede zaštitu na radu

Poslodavci su dužni da svakoga dana, a posebno u vreme epidemije izazvane virusom Covid-19, zaposlenima obezbede zaštitu na radu a zajedno sa zaposlenima treba da vode računa zaštite zdravlja svih koji učestvuju u procesu rada, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

„Osnovna obaveza poslodavaca je da spreče rizike kojima su zaposleni izloženi, uvođenjem mera bezbednosti i zdravlja na radu, koje uključuju bezbedne metode rada i opremu za rad, odgovarajuća sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu i informacije, obrazovanje i obuku zaposlenih“, izjavio je on povodom 28. aprila, Dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Ministar je posebno apelovao na sve poslodavce da primenjuju sve propisane mere Vlade Srbije i time zaštite svoje zaposlene od zaraze virusom Covid-19.

Đorđević je istakao da bezbednost i zdravlje na radu predstavljaju procedure i pravila koja pospešuju poslovanje, doprinose povećanju produktivnosti i unapredjuju kulturu rada kod zaposlenih, saopštilo je resorno ministarstvo. Međunarodna organizacija rada je ustanovila je 28. april kao Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu, koji je posvećen sećanju na sve smrtno stradale radnike i promociji bezbednosti i zdravlja na radu.

  • Marija

    30.4.2020 #1 Author

    Upravo tako! Zaštita i sprečavanje rizika na radu je jako bitna stavka u svakoj firmi. Nadam se bar ovakvih problema nemamo u državi! Treba svi da budu savesni, kako poslodavci tako i zaposleni.

    Odgovori

    • Maja

      3.5.2020 #2 Author

      „Bolje spreciti nego leciti“🙂🙂

      Odgovori

    • MDX

      21.5.2020 #3 Author

      Treba povesti računa još neko vreme

      Odgovori

  • iva

    1.5.2020 #4 Author

    nadam se da ce poslodavci obezbediti zastitu radnicima zbog zdravlja svih nas i naravno daljeg napretka zemlje

    Odgovori

  • iva

    1.5.2020 #5 Author

    Bravo Nadam se da ce biti vise odgovornih u celom svetu

    Odgovori

  • MARE

    5.3.2022 #6 Author

    Sve dok zakon ima opstu formu nece biti primenjivan i svaki zakon ima rupe,a od rupa ,nazalost, cak i osteceni imaju korist

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...