ZELENA ENERGETIKA USLOV RAZVOJA ZELENE EKONOMIJE Za Srbiju posebno važna ulaganja u nove tehnologije i obnovljive izvore energije

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

2.11.2020 16:05 Autor: Ljiljana Begović 0

ZELENA ENERGETIKA USLOV RAZVOJA ZELENE EKONOMIJE Za Srbiju posebno važna ulaganja u nove tehnologije i obnovljive izvore energije ZELENA ENERGETIKA USLOV RAZVOJA ZELENE EKONOMIJE Za Srbiju posebno važna ulaganja u nove tehnologije i obnovljive izvore energije
Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud (Sian Macleod) o saradnji u... ZELENA ENERGETIKA USLOV RAZVOJA ZELENE EKONOMIJE Za Srbiju posebno važna ulaganja u nove tehnologije i obnovljive izvore energije

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud (Sian Macleod) o saradnji u oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na zelenu energetiku, kao uslov razvoja zelene ekonomije.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je energetska bezbednost Srbije na prvom mestu, jer je važna za budućnost naše zemlje, te da joj je plan da javna preduzeća učini efikasnijim i transparentnijim u radu.

Foto: Tanjug

„Posebno kada govorimo o električnoj energiji i gasovodima, za Srbiju je važna energetska diversifikacija, ali i ulaganja u zelene tehnologije i zelene izvore energije. Cilj nam je da ovaj sektor bude zeleni sektor. Zelena energetika jedan je od uslova razvoja zelene ekonomije“, navela je ministarka energetike, prenosi Tanjug.

Energetska stabilnost je politički važno pitanje, naročito u pogledu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i saradnje na projektu Gazivode.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...