Nigerijska vlada troši velike iznose iz budžeta na ime pomoći

Zemlja u kojoj potrošnja benzina raste 16 puta brže od ekonomije

SvetVesti

12.7.2021 17:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zemlja u kojoj potrošnja benzina raste 16 puta brže od ekonomije Zemlja u kojoj potrošnja benzina raste 16 puta brže od ekonomije
Ekonomski analitičari upozoravaju da je Nigerija u riziku, jer kreatori njene ekonomske politike imaju tendenciju da strateške reforme ugroze kratkoročnom pomoći građana. Rezultat se... Zemlja u kojoj potrošnja benzina raste 16 puta brže od ekonomije

Ekonomski analitičari upozoravaju da je Nigerija u riziku, jer kreatori njene ekonomske politike imaju tendenciju da strateške reforme ugroze kratkoročnom pomoći građana. Rezultat se vidi u stopi kojom aktuelne subvencije „kvare“ ekonomski rast, prenosi Blueprint.

Najistaknutiji kritičar, direktor poslovanja u Financial Derivatives Company (FDC), Bizmark Rivejn (Bismarck Revane), upozorava da je samo potrošnja benzina porasla 16 puta više od ekonomskog rasta zemlje.

Rivejn napominje da bi Premium Motor Spirit (PMS), poznatiji kao benzinska subvencija, mogla da izbije 7,1 milijardu nigerijskih naira dnevno (17,2 miliona američkih dolara) iz Nacionalnog budžeta.

Prema mesečnoj publikaciji FDC Lagos Business School (LBS), subvencije za benzin trenutno iznose 13,3 miliona dolara dnevno i 4,86 milijardi dolara na godišnjem nivou, sa tendencijom daljeg rasta, piše Blueprint.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...