ZEMLJE REGIONA UBLAŽAVAJU MERE UVEDENE ZBOG KORONA VIRUSA Crna Gora bez novoobolelih, Hrvatska otvara sve radnje

IzdvajamoRegionVesti

27.4.2020 10:28 Autor: Ljiljana Begović 2

ZEMLJE REGIONA UBLAŽAVAJU MERE UVEDENE ZBOG KORONA VIRUSA Crna Gora bez novoobolelih, Hrvatska otvara sve radnje ZEMLJE REGIONA UBLAŽAVAJU MERE UVEDENE ZBOG KORONA VIRUSA Crna Gora bez novoobolelih, Hrvatska otvara sve radnje
U poslednja 24 sata u Crnoj Gori nije zabeležen ni jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Javnost sumnja da su neki ministri zaraženi, ali... ZEMLJE REGIONA UBLAŽAVAJU MERE UVEDENE ZBOG KORONA VIRUSA Crna Gora bez novoobolelih, Hrvatska otvara sve radnje

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori nije zabeležen ni jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Javnost sumnja da su neki ministri zaraženi, ali šef Biroa za odnose sa javnošću crnogorske vlade Srđan Kusovac nije želeo da odgovori na pitanje da li među zaposlenima u ministarstvima ima obolelih od novog korona virusa, uz obrazloženje da su ti podaci tajni.

U crnogorskom Ministarstvu rada i socijalnog staranja, sporta, kulture, nauke i za ljudska i manjinska prava tvrde da među njihovim službenicima i funkcionerima nema obolelih i da niko od njih nije u samoizolaciji i karantinu, prenose podgoričke Vijesti. Do sada je u Crnoj Gori registrovan 321 slučaj zaraze novim korona virusom.

U Hrvatskoj je prijavljeno 14 slučaja novoobolelih od virusa korona. Zbog pada broja obolelih počinje prva faza relaksacije mera uvedenih zbog epidemije. Dopušta se rad svim trgovinama, osim onima u šoping centrima, a i trgovine koje su do sada mogle da rade, od sada imaju novo radno vreme do 21 sat, uz obaveznu pauzu od sat vremena za čišćenje i dezinfekciju. Rad nedeljom i praznicima još uvek  neće biti dopušten. Ukupan broj zaraženih osoba u Hrvatskoj od početka epidemije je 2030, broj oporavljenih je 1103.

Zbog sve učestalijih slika građana koji ne nose zaštitnu masku, makedonsko Ministarstvo zdravlja podnelo je Vladi predlog da se počne sa kažnjavanjem građana koji ne nose pravilno zaštitnu opremu.Ministar zdravlja Venko Filipče kaže da zaštitna oprema treba da se nosi u zatvorenom i na otvorenom ako se ne može održavati bezbedna udaljenost od dva metra. U Severnoj Mekedoniji  ukupan broj zaraženih korona virusom je 1386, peminula je 61 osoba.

U BiH ukupno je zaražena 1551 osoba. U Republici Srpskoj, u poslednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo i UKC RS izvršeno je testiranje 419 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod još 35 osoba. Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika .U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se leči 108 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa.

Slovenački premijer Borut Pahor pohvalio je Vladu za donete mere u borbi protiv virusa korona, a građane za disciplinu. Pahor je rekao da mu se čini da je Vlada izabrala dobru strategiju, te da je Slovenija posle mesec i po dana epidemije u vrhu država koje se bore protiv širenja virusa, prenosi Blic. U Sloveniji je do sada od korona virusa obolelo 1396 osoba, umrle su 82.

Slovenija je prošle sedmice počela sa ublažavanjem mera u borbi protiv korona virusa.

  • zorica

    8.5.2020 #1 Author

    Hajmo do budemo samodiciplinova i samosvesni do kraja,da vec jednom bude na nuli sto se tice korone.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...