Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

AMERIČKI MILIJARDER PRODAO AKCIJE U AVIOKOMPANIJAMA Bafet priznao grešku

BiznisSvetVesti

3.5.2020 10:59 Izmenjeno: 09:29 Autor: Vladimir Jokanović 1

AMERIČKI MILIJARDER PRODAO AKCIJE U AVIOKOMPANIJAMA Bafet priznao grešku AMERIČKI MILIJARDER PRODAO AKCIJE U AVIOKOMPANIJAMA Bafet priznao grešku
Američka kompanija „Berkshire Hathaway“ u vlasništvu milijardera Vorena Bafeta (Warren Buffett) prodala je sve svoje akcije u četiri najveće aviokompanije u zemlji. Govoreći na... AMERIČKI MILIJARDER PRODAO AKCIJE U AVIOKOMPANIJAMA Bafet priznao grešku

Američka kompanija „Berkshire Hathaway“ u vlasništvu milijardera Vorena Bafeta (Warren Buffett) prodala je sve svoje akcije u četiri najveće aviokompanije u zemlji. Govoreći na godišnjoj skupštini akcionara Bafet je rekao da se „svet promenio“ zbog korona virusa, kao i da ulaganje u avio industriju nije bila dobra poslovna odluka. Bafet je počeo da ulaže u američke aviokompanije 2016. godine.

Nešto ranije u subotu „Berkshire Hathaway“ najavio je rekordni gubitak, oko 50 milijardi dolara u prvom kvartalu ove godine, prenosi „BBC“, pozivajući se na „Reuters“. Prema godišnjem izveštaju i podacima kompanije BH, u njenom vlasništvu je bilo 11 odsto udela u aviokompaniji „Delta Air Lines“, 10 odsto u kompanijama „American Airlines“ i „Southwest Airlines“, kao i devet odsto u kompaniji „United Airlines“.

U virtuelnom obraćanju skupštini akcionara, Bafet je naveo da BH neće ubuduće finansirati kompanije za koje misli da će gubiti novac, kao i da je uz „znatan finansijski gubitak“ izvukao novac od akcija u pomenutim aviokompanijama. On je naveo da je BH razmatrala o dodatnim ulaganjima u avio prevoznike pre pojave pandemije.

  • Nikolica_Niki

    4.5.2020 #1 Author

    jedna od retkih gresaka Bafeta sto se tice njegovih poslovnih odluka, trebaju svi da se ugledaju na njega sto se tice donosenja odluka i generalno samo poslovanja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...