Ugovor vredan 4,6 milijardi dolara

IBM kupuje softversku kompaniju Apptio

BiznisFirme u fokusu

26.6.2023 17:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

IBM kupuje softversku kompaniju Apptio IBM kupuje softversku kompaniju Apptio
IBM je saopštio da će od preuzeti klaud softversku kompaniju Apptio za 4,6 milijardi dolara u gotovini od Vista Equity Partners kako bi ojačali... IBM kupuje softversku kompaniju Apptio

IBM je saopštio da će od preuzeti klaud softversku kompaniju Apptio za 4,6 milijardi dolara u gotovini od Vista Equity Partners kako bi ojačali svoje mogućnosti kada je u pitanju klaud i automatizacija.

Akcije kompanije IBM pale su za manje od jedan odsto u pretprodajnom trgovanju. Iz ove kompanije su istakli da će finansirati posao gotovinom i očekuju da će transakcija biti zatvorena u drugoj polovini 2023. godine, prenosi Reuters.

Kompanija Apptio sa sedištem u Sijetlu osnovana je 2007. godine sa idejom da pomaže drugim kompanijama da upravljaju i razumeju svoju potrošnju kroz usluge u klaudu i nudi funkcionalnosti kao što su IT budžetiranje, predviđanje i finansijske analize.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.