Redukovan red letenja na šest ruta sa Aerodroma Nikola Tesla

Wizz Air smanjuje broj zimskih letova iz Beograda i Skoplja

InfrastrukturaPoslovanjeTurizam

26.5.2024 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Wizz Air smanjuje broj zimskih letova iz Beograda i Skoplja Wizz Air smanjuje broj zimskih letova iz Beograda i Skoplja
Wizz Air je nastavio da smanjuje frekvencije u svojim bazama za predstojeću zimsku sezonu 2024/25, koja počinje 27. oktobra, dok flota A320neo ovog prevoznika... Wizz Air smanjuje broj zimskih letova iz Beograda i Skoplja

Wizz Air je nastavio da smanjuje frekvencije u svojim bazama za predstojeću zimsku sezonu 2024/25, koja počinje 27. oktobra, dok flota A320neo ovog prevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema sa motorima. Kompanija je trenutno prizemljila više od 40 svojih aviona.

Avio-prevoznik je izmenio svoje zimske operacije koje će obeležiti smanjenje broja letova na devet ruta iz Skoplja, u poređenju sa prvobitno planiranim rasporedom od ranije ovog meseca, dok će u Beogradu letovi biti redukovani na šest ruta.

Međutim, Wizz Air je takođe odlučio da pojača usluge na određenim odredištima, uključujući tri iz Skoplja i četiri iz Beograda, piše Ex-Yu Aviation News.

Wizz Air je smanjio frekvencije u odnosu na svoj početni plan na letovima iz Skoplja za Šarlroa i Ajndhoven sa pet na četiri nedeljno, za Berlin sa pet na tri, za Keln, Milano i Hamburg sa četiri na tri, Han i Bolonju sa tri na dva, kao i za Maltu sa prvobitno planirane četiri nedeljne rotacije na tri. Kao što je ranije objavljeno, avio-prevoznik je obustavio prodaju karata za zimu za linije iz glavnog grada Severne Makedonije za Bremen, Kopenhagen i Stokholm Skavsta.

S druge strane, letovi za Nirnberg biće povećani sa dva na tri nedeljno, Malme sa tri na pet, a London Luton sa tri na četiri nedeljno.

U Beogradu će niskotarifni prevoznik smanjiti učestalost letova za Bove (Beauvais), Barselonu, Berlin i Ajndhoven sa pet na četiri nedeljne rotacije, kao i za Bergamo sa četiri rotacije na tri.

Međutim, pojačaće uslugu za Dortmund sa tri na četiri nedeljno, kao i za Geteborg, Malme i Stokholm Skavstu sa dve na tri rotacije. Moguće su i dalje promene.

Iz Wizz Air-a su ranije za ExYU Aviation News rekli da se planiraju vratiti rastućim frekvencijama i mreži izvan svojih baza u Skoplju i Beogradu od leta 2025. godine, uprkos problemima sa motorom za koje se očekuje da će opterećivati vazduhoplovnu kompaniju još dve godine.

 • VALERIJA

  26.5.2024 #1 Author

  Pretpostavljam da im se više isplati da izdace određene letove u zimskom periodu.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  26.5.2024 #2 Author

  Naravno,gledaju sta je njima najisplativije…

  Odgovori

 • Faith

  26.5.2024 #3 Author

  Pa zimi ljudi manje putuju verovatno

  Odgovori

 • SUNCICA

  26.5.2024 #4 Author

  SIgurno i na njih utice inflacija

  Odgovori

 • JEKSICA25

  26.5.2024 #5 Author

  Interesantno

  Odgovori

 • SENSEI

  27.5.2024 #6 Author

  Sve po potrebama i zahtevima tržišta. Treba se prilagođavati

  Odgovori

 • DUCA

  3.6.2024 #7 Author

  Nešto letova smanjili nešto pojačali prilagođavaju se potrebama korisnika.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *