Akcije Adidasa nakon ove informacije skočile čak za petinu

Izvršni direktor Pume prelazi u Adidas

BiznisFirme u fokusu

7.11.2022 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Izvršni direktor Pume prelazi u Adidas Izvršni direktor Pume prelazi u Adidas
Izvršni direktor Pume Bjorn Gulden (Bjørn Gulden) napušta nemačkog proizvođača sportske odeće krajem godine kako bi preuzeo kormilo konkurentskog Adidasa. Iz kompanije Puma u... Izvršni direktor Pume prelazi u Adidas

Izvršni direktor Pume Bjorn Gulden (Bjørn Gulden) napušta nemačkog proizvođača sportske odeće krajem godine kako bi preuzeo kormilo konkurentskog Adidasa.

Iz kompanije Puma u petak je saopšteno da je glavni komercijalni direktor Arne Frojnt (Arne Freundt) imenovan za novog izvršnog direktora od 1. januara, nakon što je Gulden odlučio da pusti da mu ugovor istekne krajem godine. Međutim, nije navedeno kakvi su Guldenovi planovi, prenosi SeeBiz.

Frojnt, koji je radio za Pumu više od 10 godina, i koji je prošle godine unapređen u kreativnog direktora (CCO), dobiće četvorogodišnji ugovor kao izvršni direktor (CEO).

Iz kompanije Adidas je u petak potvrđeno da su u pregovorima sa Guldenom o mogućoj zameni glavnog izvršnog direktora Kaspera Rorsteda (Kasper Rørsted).

Akcije Adidasa su nakon ove informacije skočile čak za petinu. Adidas od avgusta traži naslednika Rorsteda, koji svoju dužnost planira da napusti 2023. godine.

  • GOCA BG

    7.11.2022 #1 Author

    Adidas je ponudio ozbiljnu cifru za prelazak kod njih,sa razlogom sigurno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...