neophodna saradnja Uprave za veterinu i stočara

Ministar: Stroga kontrola uvoza svinjskog mesa, afrička kuga najveći problem

AgrobiznisBiznis

20.6.2024 14:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministar: Stroga kontrola uvoza svinjskog mesa, afrička kuga najveći problem Ministar: Stroga kontrola uvoza svinjskog mesa, afrička kuga najveći problem
Ministar poljoprivrede Srbije Aleksandar Martinović je danas u razgovoru sa predstavnicima Udruženja odgajivača svinja rekao da su jačanje svinjarstva i povećanje ukupnog stočnog fonda, strateški cilj... Ministar: Stroga kontrola uvoza svinjskog mesa, afrička kuga najveći problem

Ministar poljoprivrede Srbije Aleksandar Martinović je danas u razgovoru sa predstavnicima Udruženja odgajivača svinja rekao da su jačanje svinjarstva i povećanje ukupnog stočnog fonda, strateški cilj države i da je potrebno da se nastavi stroga kontrola uvoza svežeg i zamrznutog svinjskog mesa.

Na sastanku je ocenjeno da je neophodna saradnja Uprave za veterinu i stočara radi suzbijanja afričke kuge svinja koja je najveći problem za izvoz svinjskog mesa na evropsko i svetsko tržište, saopštilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Martinović je najavio da će Odbor Skupštine Srbije za poljoprivredu uskoro organizovati javno slušanje o „rekonfiguraciji podsticaja iz republičkog budžeta“.

Podsetimo, predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika saopštili su ponedeljak da će pokrenuti „opšti“ protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Martinovićem.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.