unapređenje energetske efikasnosti

Mirović i ministarka energetike o značaju naftovoda Srbija-Mađarska

Biznis

14.9.2023 19:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mirović i ministarka energetike o značaju naftovoda Srbija-Mađarska Mirović i ministarka energetike o značaju naftovoda Srbija-Mađarska
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakli su u četvrtak značaj izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, kako bi se... Mirović i ministarka energetike o značaju naftovoda Srbija-Mađarska

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakli su u četvrtak značaj izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, kako bi se dobio još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razgovarano je o pripremama za realizaciju projekta izgradnje naftovoda Srbija – Mađarska, jednog od strateških projekata Vlade Srbije, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade, prenosi Beta.

Dodaje se da je na sastanku razgovarano i o izgradnji panonskog koridora za prenos električne energije, kao i o projektu izgradnje gasne elektrane u Novom Sadu.

Mirović je informisao ministarku o projektima Pokrajinske vlade za povećanje stepena energetske efikasnosti u objektima javne namene na teritoriji Vojvodine, vrednim više od tri milijarde dinara čija je realizacija započela ove godine.

Mirović i Dubravka Đedović Handanović saglasili su se da je unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima i lokalnim samoupravama veoma značajno jer će omogućiti značajne uštede za grejanje i električnu energiju, piše u saopštenju.

  • Vale

    18.9.2023 #1 Author

    Kada ministarka energetike kaze, tu nema dileme

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...