NEMAČKI IZVOZ MANJI OD PROGNOZIRANOG Najveći pad u poslednjih 30 godina

BiznisEU

8.5.2020 12:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NEMAČKI IZVOZ MANJI OD PROGNOZIRANOG Najveći pad u poslednjih 30 godina NEMAČKI IZVOZ MANJI OD PROGNOZIRANOG Najveći pad u poslednjih 30 godina
Izvoz nemačke robe u martu je pao za 11,8 odsto, što je najveći zabeležen pad još od ujedinjenja dve Nemačke 1990. godine. Analitičari su... NEMAČKI IZVOZ MANJI OD PROGNOZIRANOG Najveći pad u poslednjih 30 godina

Izvoz nemačke robe u martu je pao za 11,8 odsto, što je najveći zabeležen pad još od ujedinjenja dve Nemačke 1990. godine. Analitičari su prethodno predviđali pad od pet odsto.

Ukupno je u inostranstvu prodato nemačke robe u vrednosti od 108,9 milijardi evra, dok je uvezena roba koštala 91,6 milijardi evra. I uvoz je pao, doduše “samo” za 5,1 odsto.

Razlog za to je blokada privrede, jer u martu mnoge fabrike u Nemačkoj nisu radile zbog epidemije korona virusa, prenosi economicinform.com. Osim toga, njeni glavni trgovinski partneri, poput Kine i Italije su takođe bili u blokadi, pa su manje i naručivali robu.

Nemačka privreda, logično, sada stoji mnogo gore nego u prošloj godini, ali ni u 2019. nije briljirala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...