Manjak komponenti potresa auto-industriju

Stellantis zaustavlja proizvodnju u Renu zbog nestašice čipova

AutomobiliBiznisPoslovanje

24.6.2022 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Stellantis zaustavlja proizvodnju u Renu zbog nestašice čipova Stellantis zaustavlja proizvodnju u Renu zbog nestašice čipova
Stellantis grupa će početkom jula zaustaviti proizvodnju u svojoj fabrici u Renu u Francuskoj. Ova fabrika proizvodi automobile srednje veličine Pežo (Peugeot) i Sitroen... Stellantis zaustavlja proizvodnju u Renu zbog nestašice čipova

Stellantis grupa će početkom jula zaustaviti proizvodnju u svojoj fabrici u Renu u Francuskoj.

Ova fabrika proizvodi automobile srednje veličine Pežo (Peugeot) i Sitroen (Citroen), a razlog za zaustavljanje je nedostatak čipova koji je sve veći problem u globalnoj auto-industriji, prenosi SEEbiz.

Fabrika u Renu i ranije je trpela zastoje proizvodnje zbog nestašice komponenti.

Posebna obustava proizvodnje u fabrici u Sošou, u istočnoj Francuskoj, koja proizvodi Peugeot, produžena je do kraja sledeće nedelje, dodao je Stellantis u sredu, takođe navodeći probleme sa snabdevanjem poluprovodnicima.

Probleme u proizvodnji imaju i drugi auto-giganti, pa je tako direktor kompanije Volkswagen AG Herbert Diz (Herbert Diess) juče upozorio da se prelazak sa ruske energije ne događa dovoljno brzo da bi zaštitio nemačkog proizvođača automobila od iznenadnog zaustavljanja isporuka prirodnog gasa.

Zato je VW najavio da će zadržati mogućnost da za svoje elektrane koristi ugalj umesto gasa zbog oslanjanja Nemačke na ruski uvoz, rekao je Diz na Ekonomskom forumu u Kataru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.