DODATNA POMOĆ NAJUGROŽENIJM SEKTORIMA U SRBIJI Država sprema ekonomske mere za prevoznike i turizam

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

12.5.2020 08:02 Autor: Redakcija Biznis.rs

DODATNA POMOĆ NAJUGROŽENIJM SEKTORIMA U SRBIJI Država sprema ekonomske mere za prevoznike i turizam DODATNA POMOĆ NAJUGROŽENIJM SEKTORIMA U SRBIJI Država sprema ekonomske mere za prevoznike i turizam
Narednih dana biće formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere pomoći hotelijerima, turističkim agencijama i prevoznicima putnika... DODATNA POMOĆ NAJUGROŽENIJM SEKTORIMA U SRBIJI Država sprema ekonomske mere za prevoznike i turizam

Narednih dana biće formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere pomoći hotelijerima, turističkim agencijama i prevoznicima putnika u drumskom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je u ponedeljak u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima Odbora Grupacije prevoznika putnika u drumskom saobraćaju i grupacije Udruženja za turizam.

Na sastanku su razmotreni predlozi sektorske podrške granama privrede koje su najviše pogođenim pandemijom virusa Covid-19, a dogovoreno je da će u narednim danima biti formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere.

Nakon što su predstavnici pogođenih sektora izneli svoje predloge, ministar finansija je istakao da je država spremna da im pomogne, kao i da se ozbiljno pristupilo novonastaloj ekonomskoj situaciji i u rekordnom roku reagovalo sa ekonomskim merama.

Cilj sektorske podrške je, kako je rekao, održanje likvidnosti, što brže pokretanja privredne aktivnosti i očuvanje radnih mesta.

Sastanku su prisustvovali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnici Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) i Udruženja turističkih vodiča.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...