Potpisan sporazum o izradi softverskog rešenja

Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera

Turizam

20.2.2024 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar turizma i omladine Husein Memić potpisali su u utorak sporazum o poslovnoj saradnji ta dva ministarstva... Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar turizma i omladine Husein Memić potpisali su u utorak sporazum o poslovnoj saradnji ta dva ministarstva sa ciljem izrade softverskog rešenja „E-vaučer“, koji će omogućiti da se celokupna šema dodele turističkih vaučera u Srbiji realizuje elektronskim putem.

„E-vaučer“ će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje, navedeno je u saopštenju Ministarstva turizma i omladine, prenosi Beta.

Kako je istaknuto, cilj je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će, očekuje se, dati dodatni podsticaj razvoju domaćeg turizma.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje će se sprovoditi tokom ove godine, a puštanje u rad sistema „E-vaučer“ planirano je u 2025. godini.

Sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma „E-turista“, koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji, navodi se u saopštenju.

 • Manja

  20.2.2024 #1 Author

  Bilo bi lepo da se osposobi da bi svi imali priliku da iskoriste vaucere… a i da se ne ceka u redovima za isti

  Odgovori

 • SHALIMAR

  20.2.2024 #2 Author

  Ovo je trebalo odmah uvesti,a ne ludnica koja uvek bude…

  Odgovori

 • SABRINA

  21.2.2024 #3 Author

  Ne znam zašto ovo do sada nije već urađeno?!

  Odgovori

 • MIKIMILE

  21.2.2024 #4 Author

  Konacno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...