SRBIJA ĆE SE EKONOMSKI BRZO OPORAVITI OD KORONE Vučić: Neće teći med i mleko, ali će biti bolje nego u drugim zemljama

IzdvajamoSrbijaVesti

12.4.2020 11:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SRBIJA ĆE SE EKONOMSKI BRZO OPORAVITI OD KORONE Vučić: Neće teći med i mleko, ali će biti bolje nego u drugim zemljama SRBIJA ĆE SE EKONOMSKI BRZO OPORAVITI OD KORONE Vučić: Neće teći med i mleko, ali će biti bolje nego u drugim zemljama
Zahvaljujući stabilnim i čvrstim finansijama, Srbija će se brzo oporaviti i vratiti na staro nakon pandemije korona virusa, rekao je u nedelju predsednik Srbije... SRBIJA ĆE SE EKONOMSKI BRZO OPORAVITI OD KORONE Vučić: Neće teći med i mleko, ali će biti bolje nego u drugim zemljama

Zahvaljujući stabilnim i čvrstim finansijama, Srbija će se brzo oporaviti i vratiti na staro nakon pandemije korona virusa, rekao je u nedelju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mi ćemo brzo da se oporavljamo, imamo stabilne, čvrste finansije. MMF nudi hitnu pomoć zemljama koji imaju probleme u rezervama… Mi pomoć od MMF nećemo uzimati, jer imamo velike devizne rezerve i 31 tonu zlata“, poručio je Vučić u intervjuu za Prvu tv.

On je itakao da neće da kaže da će „teći med i mleko, ali će biti bolje nego u drugim zemljama“, dodajući da to govori na osnovu objektivnih kriterijuma.

Vučić je objasnio da će određenih problema biti u drugom kvartalu, ali da će kod nas taj period biti pozitivan, jer je Srbija imala dobar rast od pet i šet odsto u januaru i februaru.

Foto: Printscreen Tv Prva

Neće biti smanjenja plata i penzija

Vučić je ponovio da neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, kao ni penzija, čak ni ako se desi najgora opcija – da iz ove situacije, koja je izazvana epidemijom virusa korona, izađemo tek krajem maja.

„Ukoliko mi do kraja maja izađemo, a to je najgora opcija, iz cele ove situacije, da se otvorimo u junu, a verujem da će biti i ranije, i u toj opciji, tvrdim – uspećemo“, rekao je Vučić .

On je preneo da je teška ekonomska situacija, jer su prihodi umanjeni, a rashodi dramatično uvećani, pre svega zbog velikog ulaganja u zaštitnu i zdravstvenu opremu, budući da testovi koštaju oko 20 do 30 miliona evra, dok su cene respiratora „otišle u nebesa“.

„Vrlo sam oprezan čovek, ali nećemo da smanjujemo plate u javnom sektoru ni penzije. A, gledaćemo i da privatnom sektoru mnogo pomognemo kroz sve mere. Ukoliko budemo imali dobre prihode ili bolje od očekivanih, a očekivanja smo smanjili, možemo da pomognemo i privatnicima više“, rekao je Vučić.

  • Maja

    9.5.2020 #1 Author

    „Idemo na Mars jer tamo nema rada,tamo zive neki mali zeleni i plavi stvorice se neke promene u glavi“🙂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...