DA LI ĆE AGENT 007 POBEDITI I PANDEMIJU? MGM ipak pušta Džejmsa Bonda u bioskope, navodno tražio od striming servisa 600 miliona dolara za distribuciju

Lifestyle

26.10.2020 09:59 Autor: Marko Miladinović 0

DA LI ĆE AGENT 007 POBEDITI I  PANDEMIJU? MGM ipak pušta Džejmsa Bonda u bioskope, navodno tražio od striming servisa 600 miliona dolara za distribuciju DA LI ĆE AGENT 007 POBEDITI I  PANDEMIJU? MGM ipak pušta Džejmsa Bonda u bioskope, navodno tražio od striming servisa 600 miliona dolara za distribuciju
Holivudski studio MGM je do sada pretrpeo između 30 i 50 miliona dolara gubitaka samo zbog odlaganja premijere najnovijeg filma o doživljajima Džejmsa Bonda,... DA LI ĆE AGENT 007 POBEDITI I  PANDEMIJU? MGM ipak pušta Džejmsa Bonda u bioskope, navodno tražio od striming servisa 600 miliona dolara za distribuciju

Holivudski studio MGM je do sada pretrpeo između 30 i 50 miliona dolara gubitaka samo zbog odlaganja premijere najnovijeg filma o doživljajima Džejmsa Bonda, 25. u seriji i poslednjeg sa Danijelom Krejgom (Daniel Craig) u glavnoj ulozi.

Variety je pre dva dana objavio da će film „Nema vremena za umiranje“ (No Time to Die) najverovatnije biti prikazan preko neke od vodećih svetskih platformi za striming video sadržaje, kao što su Netflix ili Apple TV+.

Drugi holivudski studiji su se u više navrata već odlučivali za ovakav način filmske distribucije, ali se tada uglavnom radilo o ostvarenjima koja nisu imala toliko velike troškove proizvodnje, pa je kod njih i očekivani povraćaj ulaganja lakše ostvariti. Za razliku od njih, „Nema vremena za umiranje“ u režiji Kerija Džodžija Fukunage (Cary Joji Fukunaga), poznatog po kreiranju kultne prve sezone serije „Pravi detektiv“ (True Detective), je imao prijavljene troškove proizvodnje od približno 250 miliona američkih dolara.

Prema nekoliko različitih izvora, navodno su čelnici studija MGM tokom čitave prošle nedelje pokušavali da ugovore prodaju prava na distribuciju najvrednijeg naslova iz svog kataloga za sumu od 600 miliona dolara, što bi postavilo apsolutni rekord za striming servise u doba pandemije.

Međutim, predstavnici MGM juče su oštro demantovali pomenute napise i u zvaničnom saopštenju istakli da film nije na prodaju i da se njegova svetska bioskopska premijera očekuje u aprilu 2021. godine.

Poznavaoci holivudskih prilika veruju da bi poslednji nastavak filmske franšize o Džejmsu Bondu relativno brzo povratio uložena sredstva i zaradio više od milijardu američkih dolara preko bioskopske distribucije širom sveta, da su bezbednosni i zdravstveni uslovi normalni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...