Akcije kompanije Tesla zabeležile rast od skoro 70 odsto

Mask ponovo najbogatiji čovek na svetu

BerzaInvesticijeSvet

28.2.2023 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mask ponovo najbogatiji čovek na svetu Mask ponovo najbogatiji čovek na svetu
Ilon Mask (Elon Musk) je ponovo je najbogatija osoba na svetu, iako je nakratko ta titula pripadala Bernaru Arnou (Bernard Arnault). Maskovo bogatstvo uvećano... Mask ponovo najbogatiji čovek na svetu

Ilon Mask (Elon Musk) je ponovo je najbogatija osoba na svetu, iako je nakratko ta titula pripadala Bernaru Arnou (Bernard Arnault).

Maskovo bogatstvo uvećano je nakon što su akcije kompanije Tesla ove godine zabeležile rast od skoro 70 odsto, u odnosu na najniži nivo, koji je zabeležen 6. januara, dok se investitori ponovo nadmeću na rizičnije akcije rasta usred znakova ekonomske snage i sporijeg tempa povećanja kamatnih stopa Federalnih rezervi, piše Bloomberg.

Kompanija je takođe imala koristi od veće potražnje za svojim električnim vozilima nakon smanjenja cena za nekoliko modela.

Akcije kompanije Tesla porasle su za 5,5 odsto na 207,63 dolara u 16 ​​časova u Njujorku, povećavši Maskovo neto bogatstvo na 187,1 milijardu dolara, prema Bloomberg-ovom indeksu milijardera. To premašuje lično bogatstvo Arnoa od 185,3 milijarde dolara, 73-godišnjeg francuskog tajkuna koji stoji iza elektrane luksuzne robe LVMH.   

Mask je u 2023. ušao sa neto vrednošću od 137 milijardi dolara, postavši prva osoba koja je ikada izgubila 200 milijardi dolara bogatstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...