Porotnicima trebalo manje od dva sata da donesu presudu

Mask oslobođen krivice za obmanu investitora

SvetVesti

4.2.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 19

Mask oslobođen krivice za obmanu investitora Mask oslobođen krivice za obmanu investitora
Američki milijarder i vlasnik kompanija Tesla i Twitter Ilon Mask (Elon Musk) oslobođen je optužbi za obmanu investitora zbog tvita iz 2018. godine, u kome... Mask oslobođen krivice za obmanu investitora

Američki milijarder i vlasnik kompanija Tesla i Twitter Ilon Mask (Elon Musk) oslobođen je optužbi za obmanu investitora zbog tvita iz 2018. godine, u kome je tada napisao da je obezbedio sredstva za potpunu privatizaciju te kompanije, nakon čega su ga investitori tužili.

Akcionari su tvrdili da ih je Mask obmanuo svojim objavama u avgustu 2018. i da su zbog toga izgubili milijarde dolara, prenosi BBC.

Predloženi otkup od 72 milijarde dolara (60 milijardi funti) nikada nije ostvaren. Da je presuda bila potvrdna, Mask bi morao da isplati milijarde dolara odštete.

Porotnicima je trebalo manje od dva sata da donesu presudu po grupnoj tužbi u petak popodne.

Mask, koji je želeo da se suđenje preseli u Teksas, gde je sedište njegove kompanije, tvrdio je da ne može da dobije pravično suđenje u San Francisku, pozdravio je ishod.

Na Twitteru, platformi društvenih medija koju je kupio za 44 milijarde dolara prošlog oktobra, Mask je napisao da je mudrost pobedila, i da ceni jednoglasnu presudu koja ga oslobađa krivice.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...