Na održavanju društvene mreže radi 1.300 ljudi

Twitter pod Maskovim rukovodstvom izgubio 80 odsto zaposlenih

Hi-techPoslovanjeSvet

23.1.2023 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Twitter pod Maskovim rukovodstvom izgubio 80 odsto zaposlenih Twitter pod Maskovim rukovodstvom izgubio 80 odsto zaposlenih
Twitter je, nakon što je Ilon Mask (Elon Musk) preuzeo ovu kompaniju, izgubio 80 odsto zaposlenih, pa trenutno u njemu radi oko 1.300 ljudi,... Twitter pod Maskovim rukovodstvom izgubio 80 odsto zaposlenih

Twitter je, nakon što je Ilon Mask (Elon Musk) preuzeo ovu kompaniju, izgubio 80 odsto zaposlenih, pa trenutno u njemu radi oko 1.300 ljudi, prenosi TV CNBC pozivajući se na interna dokumenta.

Smanjenje broja zaposlenih dovelo je do teškoća u održavanju društvene mreže i dodavanju novih funkcija, zbog čega je Mask, prema saopštenju, odlučio da pozove u pomoć 130 stručnjaka iz svojih kompanija među kojima su Tesla, Space X i Boring Co.

Pored toga, 1.400 ljudi se vode kao zaposleni u kompaniji i dobijaju platu iako trenutno ne rade, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Capital.ba.

Kako se navodi, u kompaniji Twitter je ostalo manje od 550 inženjera, dok je tim za poverenje i bezbednost, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o politici uređivanja mreže, smanjen za 20 stručnjaka.

Pre nego što je Mask preuzeo Twitter, u kompaniji je radilo 7.500 ljudi.

S druge strane, Mask je u petak najavio novu funkciju društvene mreže kojom će u predstojećim mesecima biti omogućeni prevodi sa drugih jezika na engleski i preporuke za pregled objava iz “drugih zemalja i kultura”.

Mask je ranije pokrenuo anketu na toj društvenoj mreži sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mesta izvršnog direktora kompanije, na koje je većina korisnika društvene mreže dala potvrdan odgovor.

  • GOCA BG

    23.1.2023 #1 Author

    Mislim da Mask sve ovo sistemstski radi,a videcemo koji je krajnji cilj…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...