Masovna otpuštanja zaposlenih na društvenoj platformi

Twitter šalje otkaze mejlom

Vesti

4.11.2022 08:37 Autor: Vladimir Jokanović 9

Twitter šalje otkaze mejlom Twitter šalje otkaze mejlom
Kompanija Twitter najavila je da će u petak obavestiti zaposlene putem e-pošte o tome da li su otpušteni, da li su njihove kancelarije privremeno... Twitter šalje otkaze mejlom

Kompanija Twitter najavila je da će u petak obavestiti zaposlene putem e-pošte o tome da li su otpušteni, da li su njihove kancelarije privremeno zatvorene i osoblju sprečen pristup, nakon nedelju dana neizvesnosti o budućnosti kompanije pod novim vlasnikom Ilonom Maskom (Elon Musk).

„U nastojanju da Twitter postavimo na zdrav put, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage“, navedeno je u mejlu koji je zaposlenima upućen u četvrtak, prenosi Reuters. Twitter je saopštio da će njegove kancelarije biti privremeno zatvorene i da će svi pristupi suspendovani.

To će biti učinjeno, kako je navedeno, da bi se „pomogla sigurnost svih zaposlenih, kao i Twitter sistema i podataka o klijentima“. Platforma društvenih mreža saopštila je da će zaposleni na Twitteru biti obavešteni putem njihovih kompanijskih imejl adresa. Osoblje koje je otpušteno biće obavešteno o sledećim koracima na svoje lične adrese e-pošte.


Neki zaposleni objavili su da im je pristup IT sistemu kompanije već blokiran i strahuju da bi to moglo da ukaže na njihovo otpuštanje. Obaveštenja o otpuštanjima dolaze posle prvih nedelju dana Maskovog vlasništva. On je zahtevao značajno smanjenje troškova i nametnuo agresivnu novu radnu etiku.

Mask je naložio timovima kompanije da pronađu način za uštedu milijardu dolara godišnje u troškovima infrastrukture. On je prvog dana otpustio izvršnog direktora i najviše finansijske i pravne menadžere. Rukovodioci u odeljenjima oglašavanja, marketinga i ljudskih resursa otišli su nekoliko dana kasnije.

  • MARKO7

    4.11.2022 #1 Author

    Baš loš način za otpust radnika

    Odgovori

  • Dunja5

    4.11.2022 #2 Author

    Da, bas lose.

    Odgovori

  • Ceca

    6.11.2022 #3 Author

    Po kratkom postupku

    Odgovori

  • TATJANA

    6.11.2022 #4 Author

    Kuda vodi ovaj svet

    Odgovori

  • LUKA

    6.11.2022 #5 Author

    Sad sve ide online,bas neprofesionalno

    Odgovori

  • Tina

    9.11.2022 #6 Author

    Nije za pohvalu. Kvari imidz kompanije

    Odgovori

  • DEKSI

    13.11.2022 #7 Author

    Svasta, bas je to nacin da se obavesti..

    Odgovori

  • Coka13

    14.11.2022 #8 Author

    Da li je iko mislio da će ovaj čovek uraditi nešto kako treba? Nikad nije izgledao kao racionalna osoba, a kad se na to doda i novac koji ima, to je to. Ovo je i bilo za očekivati.

    Odgovori

  • NINICA

    26.2.2023 #9 Author

    Jako neprofesionalno i užasno sa njihove strane

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...