Novi vlasnik restruktuira popularnu drušvenu mrežu

Mask imenovao sebe za generalnog direktora Twittera

Hi-techSvet

1.11.2022 08:48 Autor: Vladimir Jokanović 1

Mask imenovao sebe za generalnog direktora Twittera Mask imenovao sebe za generalnog direktora Twittera
Ilon Mask (Elon Musk) imenovao je sebe za generalnog direktora kompanije Twitter i raspustio njen Upravni odbor, dok zaposleni očekuju masovna otpuštanja u okviru... Mask imenovao sebe za generalnog direktora Twittera

Ilon Mask (Elon Musk) imenovao je sebe za generalnog direktora kompanije Twitter i raspustio njen Upravni odbor, dok zaposleni očekuju masovna otpuštanja u okviru restruktuiranja. U prvoj fazi trebalo bi da bude otpušteno oko 2.000 ljudi.

Mask navodno planira da otpusti oko 25 odsto zaposlenih u prvoj rundi otpuštanja o čemu je razgovarao sa svojim advokatskim timom, prenosi Guardian. Nakon što je prošle nedelje preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, Mask je najpre otpustio najviše rukovodstvo kompanije.

Mask je takođe otpustio kompletan Upravni odbor Twittera, imenujući sebe za jedinog člana odbora, otkriveno je u podnesku kompanije Komisiji za hartije od vrednosti. On je kasnije u objavi naveo da je raspuštanje odbora bilo „samo privremeno“.

Twitter nije odgovorio na zahtev za komentar. Kompanija je imala više od 7.000 zaposlenih na kraju prošle godine, prema regulatornom podnesku. Prema pisanju Washington Posta, Mask je navodno rekao potencijalnim investitorima da planira da otpusti oko 75 odsto osoblja, ali je on to demantovao.

I pre nego što je Mask ušao u kupovinu Twittera u aprilu ove godine, kompanija se suočila sa ekonomskim problemima i do jula je značajno usporila zapošljavanje usled šireg ekonomskog pada u tehnološkoj industriji.

Očekivalo se da će kompanija otpustiti oko 25 odsto osoblja bez obzira na Maskovo preuzimanje.

Višemesečna drama oko Maskove akvizicije narušila je moral zaposlenih u kompaniji, a veliki broj njih dao je otkaze poslednjih meseci. Mask je najavio da bi verifikacija naloga, koja je do sada bila besplatna, ubuduće mogla da se naplaćuje 20 dolara mesečno.

  • GOCA BG

    2.11.2022 #1 Author

    Novi vlasnik i nova pravila u poslovanju…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...