Banke su već završile sastavljanje konačnog kreditnog ugovora

Mask planira da zatvori akviziciju Twittera do petka

Vesti

26.10.2022 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mask planira da zatvori akviziciju Twittera do petka Mask planira da zatvori akviziciju Twittera do petka
Ilon Mask (Elon Musk) se u ponedeljak obavezao da će zatvoriti akviziciju Twittera do petka u video konferencijskom razgovoru sa bankarima koji pomažu u... Mask planira da zatvori akviziciju Twittera do petka

Ilon Mask (Elon Musk) se u ponedeljak obavezao da će zatvoriti akviziciju Twittera do petka u video konferencijskom razgovoru sa bankarima koji pomažu u finansiranju posla, rekli su izvori upoznati sa tim, a prenosi Bloomberg News.

Banke, koje obezbeđuju finansiranje duga od 13 milijardi dolara, završile su sastavljanje konačnog kreditnog ugovora i u procesu su potpisivanja dokumentacije, što je jedan od poslednjih koraka pre nego što zaista pošalju gotovinu Masku, rekli su izvori.

Zajmodavci sa Wall Streeta, predvođeni Morganom Stanleyem, već su se poslednjih nedelja pripremali da finansiraju dug, preneo je Bloomberg. Ali ništa nije sigurno sa Maskom, živahnim milijarderom koji je pre samo nekoliko nedelja pokušavao da odustane od dogovora.

Ovi najnoviji događaji ukazuju na to da je on u završnoj fazi zatvaranja transakcije do sudskog roka 28. oktobra.

Očekuje se da će banke dobiti jednu od poslednjih formalnosti, obaveštenje o pozajmljivanju, u utorak, a očekuje se da će gotovina biti zadržana u deponovanju u četvrtak, rekli su izvori.

Stanley i Twitter su odbili da komentarišu, dok predstavnici Ilona Maska nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...