Direktor kompanije Tesla zaključiće ugovor sa Twitterom do 28. oktobra

Prekinuto suđenje protiv Ilona Maska

BiznisInvesticijeNovacPoslovanjeVesti

7.10.2022 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prekinuto suđenje protiv Ilona Maska Prekinuto suđenje protiv Ilona Maska
Sudija u Delaveru prekinula je suđenje protiv Ilona Maska (Elon Musk), koje je pokrenuto povodom otkupa društvene mreže Twitter, vrednog 44 milijarde dolara, dajući... Prekinuto suđenje protiv Ilona Maska

Sudija u Delaveru prekinula je suđenje protiv Ilona Maska (Elon Musk), koje je pokrenuto povodom otkupa društvene mreže Twitter, vrednog 44 milijarde dolara, dajući tako stranama više vremena da kompletiraju ugovor.

Sudija Kancelarijskog suda u Delaveru Kejtlin Mekormak (Kathleen St. J. McCormick) rekla je da će, ukoliko transakcija ne bude obavljena 28. oktobra do pet popodne, zakazati nove termine za suđenja u novembru, navodi se u sudskom nalogu.

Odluka suda predstavlja delimičnu pobedu za Maska, koji je ranije tražio od sudije da pauzira tužbu kompanije Twitter. Međutim, njome se za generalnog direktora Tesle postavlja i rok do kog mora da ispuni svoj deo sporazuma i otkupi akcije društvene mreže po ceni od 54,20 dolara po akciji, obavezu koju je prethodno pokušao da izbegne. 

Vrednost akcija kompanije sa sedištem u San Francisku porasla je za 3,5 odsto na kasnom trgovanju, nakon odluke suda, piše Bloomberg.

Pregovori između suprotstavljenih strana su stali nakon što je Mask izjavio da njegova ponuda sada uključuje i prikupljanje 13 milijardi dolara za finansiranje duga. Međutim, originalna ponuda nije sadržala taj uslov. Mask je izjavio da se Twitter opire prekidu sudskog procesa zbog “teoretske mogućnosti da finansiranje duga bude neuspešno”.

U skladu sa odlukom suda, generalni savetnik u Twitteru Šon Edžet (Sean Edgett) poslao je obaveštenje kadrovima u kome se navodi da kompanija neće ići na sud 17. oktobra, te da će sklopiti ugovor do 28. oktobra. 

Nekoliko sati nakon naloga sudije Mekormak, Mask je objavio na Twitter nalogu svoje planove za kompaniju. 

“Veoma brzo će doći do evolucije proizvoda. Softverski inženjering, serverske operacije i dizajn će biti najvažniji”, izjavio je Mask. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...