da li je bilo kršenja pravila na obe strane?

Akcionari Twittera za prodaju Masku, milijarder želi da odloži odluku

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

13.9.2022 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Akcionari Twittera za prodaju Masku, milijarder želi da odloži odluku Akcionari Twittera za prodaju Masku, milijarder želi da odloži odluku
Akcionari Twittera trebalo bi danas da glasaju za eventualno odbravanje ili odbijanje ponude Ilona Maska (Elon Musk) za preuzimanje po ceni od 44 milijarde... Akcionari Twittera za prodaju Masku, milijarder želi da odloži odluku

Akcionari Twittera trebalo bi danas da glasaju za eventualno odbravanje ili odbijanje ponude Ilona Maska (Elon Musk) za preuzimanje po ceni od 44 milijarde dolara, a prema izveštajima, većina akcionara kompanije i dalje želi da se ta prodaja ostvari, uprkos aferama koje se nižu poslednjih meseci.

Upravni odbor Twittera ranije je zatražio od akcionara da odobre Maskov ugovor, navodi se u izveštajima u koje je imao uvid Wall Street Journal.

U svom najnovijem podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC), Twitter je takođe negirao bilo kakvu povredu u isplati otpremnine u iznosu od 7,75 miliona dolara uzbunjivaču Pejteru Zatku.

Prošle nedelje, Mask je poslao treće po redu obaveštenje Twitteru sa ciljem da se prekine ugovor o preuzimanju vredan 44 milijarde dolara, a pravni tim izvršnog direktora i osnivača Tesle naveo je kao razlog raskida upravo višemilionsku otpremninu bivšem šefu bezbednosti Zatku.

Kako piše The Verge, Mask takođe pokušava da od suda dobije više vremena za početak suđenja u kome treba da dokaže da nije nekonkurentno uticao na akcionare, zakazano za 17. oktobar, pozivajući se na predstojeće svedočenje Zatka. Maskov pravni tim predložio je novi vremenski okvir koji bi pomerio jednonedeljno suđenje za kraj novembra.

Bivši šef bezbednosti Twittera je kao uzbunjivač naveo da je popularna društvena mreža obmanula regulatore o svojim bezbednosnim praksama i stvarnom broju naloga takozavnih botova.

Mask je rekao da svedočenje uzbunjivača opravdava njegov raskid ugovora vrednog 44 milijarde dolara o kupovini kompanije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...