Suđenje između društvene mreže i najbogatijeg čoveka na svetu počinje 17. oktobra

Saslušanje Ilona Maska u vezi sa kupovinom Twittera zakazano za sledeću nedelju

BerzaBiznisNovacPoslovanjeVesti

21.9.2022 13:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Saslušanje Ilona Maska u vezi sa kupovinom Twittera zakazano za sledeću nedelju Saslušanje Ilona Maska u vezi sa kupovinom Twittera zakazano za sledeću nedelju
Predstavnici kompanije Twitter će sledeće nedelje u Delaveru saslušati Ilona Maska (Elon Musk) u parnici pokrenutoj nakon što je milijarder odlučio da odustane od... Saslušanje Ilona Maska u vezi sa kupovinom Twittera zakazano za sledeću nedelju

Predstavnici kompanije Twitter će sledeće nedelje u Delaveru saslušati Ilona Maska (Elon Musk) u parnici pokrenutoj nakon što je milijarder odlučio da odustane od ugovora za preuzimanje ove društvene mreže, vrednog 44 milijarde dolara.

U podnesku dostavljenom kancelarijskom sudu u Delaveru navodi se da je Maskovo izlaganje zakazano za 26, odnosno 27. septembar, te da se može produžiti do 28. septembra ako bude potrebno, piše The Guardian.

Dve strane vode sve oštriju pravnu borbu u koju su uključena neka od najvećih imena iz Silicijumske doline i sa Wall Streeta.

Sudske pozive dobili su i suosnivač kompanije Oracle, milijarder Lari Elison (Larry Ellison), bivši generalni direktor kompanije Intel Robert Svon (Robert Swan) i suosnivač kompanije Twitter Džek Dorsi (Jack Dorsey), koji je trenutno izvršni direktor firme Block. Maskov pravni tim će saslušati Dorsija u utorak ujutru.

Početak petodnevnog suđenja u Vilmingtonu zakazan je 17. oktobar. Obe strane su optužile jedna drugu za kršenje sporazuma o preuzimanju koji je postignut u aprilu.

Kako se navodi, iz Twittera zahtevaju od sudije da naredi Masku da otkupi kompaniju po ceni od 54,20 dolara po akciji, višoj od tržišne vrednosti, kako je prethodno dogovoreno.

Vrednost akcija društvene mreže u ovom trenutku iznosi 41,54 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...