U početku samo za korisnike koji plaćaju

Twitter najavio mogućnost naknadnog uređivanja objava

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

1.9.2022 15:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Twitter najavio mogućnost naknadnog uređivanja objava Twitter najavio mogućnost naknadnog uređivanja objava
Društvena mreža Twitter saopštila je da će lansirati dugme za uređivanje objava, nakon godina diskutovanja o tome da li je takva funkcija dobra ideja... Twitter najavio mogućnost naknadnog uređivanja objava

Društvena mreža Twitter saopštila je da će lansirati dugme za uređivanje objava, nakon godina diskutovanja o tome da li je takva funkcija dobra ideja za proizvod u osnovi poznat po brzim, i često “nefiltriranim” razmenama mišljenja.

Funkcija uređivanja će uskoro biti dostupna korisnicima koji plaćaju 4,99 dolara mesečno za pretplatu za Twitter Blue. “Edituj tvit”, kako će se ova funkcija zvati, omogućavaće korisnicima da unose promene u svoj tvit do 30 minuta nakon što je prvobitno objavljen. Tvitovi koji se uređuju nosiće oznaku, a drugi korisnici na Twitteru će moći da kliknu na oznaku da vide prethodne verzije posta.

Kako piše Bloomberg, kompanija posebno testira dugme za uređivanje sa malom grupom korisnika u nadi da će brzo rešiti moguće probleme. Dugme za uređivanje će tada biti predstavljeno korisnicima Twitter Bluea u narednim nedeljama.

Twitter godinama razmatra prednosti i nedostatke dugmeta za uređivanje, a pojedini komentatori su zabrinuti da će ga zloupotrebiti korisnici koji se nadaju da će postati viralni, samo da bi promenili sadržaj poruke nakon što je retvitovana.

Bivši izvršni direktor Džek Dorsi (Jack Dorsey) rekao je još u januaru 2020. godine da je opcija za uređivanje malo verovatna, ali zato izuzetno tražena.

Ta debata se rasplamsala ranije ove godine kada je izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) preuzeo udeo u kompaniji, a zatim je upitao svoje pratioce da li žele dugme za uređivanje. Većina onih koji su glasali rekla je da.

Twitter je brzo potvrdio da već interno testira ovu funkciju i – u očiglednom nastojanju da udalji projekat od Maskovog uticaja – pojasnio da je započeo rad na ovom projektu znatno pre Maskove ankete.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...