Suđenje milijardera i popularne društvene mreže

Twitter mora da preda Masku podatke o 9.000 naloga

SvetVesti

26.8.2022 08:43 Autor: Vladimir Jokanović 2

Twitter mora da preda Masku podatke o 9.000 naloga Twitter mora da preda Masku podatke o 9.000 naloga
Kompanija Twitter mora da preda podatke sa 9.000 svojih naloga potencijalnom kupcu, milijarderu Ilonu Masku (Elon Musk), odlučio je sud u Delaveru nakon prvog... Twitter mora da preda Masku podatke o 9.000 naloga

Kompanija Twitter mora da preda podatke sa 9.000 svojih naloga potencijalnom kupcu, milijarderu Ilonu Masku (Elon Musk), odlučio je sud u Delaveru nakon prvog saslušanja advokata koji zastupaju strane u postupku. Sud je odbacio zahtev Maska za drugim informacijama, navodeći da su one „apsurdno široke“.

Twitter je u obavezi da preda Masku podatke uzorkovanje u četvrtom kvartalu prošle godine, kao deo procesa procene broja naloga za neželjenu poštu. Kompanija je navela da ti podaci ne postoje i da bi ih bilo teško prikupiti, ali je sud dao Twitteru dve nedelje da pripremi podatke o 9.000 naloga, prenosi Guardian.

Mask koji je povukao ponudu o preuzimanju Twittera za 44 milijarde dolara tvrdi da ga je ta kompanija prevarila lažnim podacima o broju stvarnih korisnika u svojim finansijskim izveštajima, zbog čega je insistirao na dodatnim potvrdama tog broja.

Mask je u aprilu dao ponudu u pomenutom iznosu na koju je Twitter pristao, ali kupoprodaja se zakomplikovala nakon što je Mask zatražio dodatne informacije o broju lažnih i spam naloga, a kada ih nije dobio, u julu je povukao ponudu. Twitter je tužio Maska, a on je podneo kontratužbu.

Sud je odredio da će suđenje po tužbi Twittera početi 17. oktobra. Ovo suđenje trebalo bi da razjasni da li Mask uopšte može da odustane od sporazuma o kupovini akcija društvene mreže. Twitter očekuje da će sud naložiti Masku da zaključi posao po dogovorenoj ceni, a milijarder traži da mu sud potvrdi pravo da odustane od dogovora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...