Proizvodnja u vetroelektranama u kombinaciji sa stacionarnim baterijama mogla bi postati glavni izvor energije

Mask smatra da je upotreba nafte i gasa neophodna

EkologijaPoslovanjeU fokusuVesti

29.8.2022 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Mask smatra da je upotreba nafte i gasa neophodna Mask smatra da je upotreba nafte i gasa neophodna
Svet mora da nastavi da koristi naftu i gas kako bi se održala civilizacija, ali je neophodan i razvoj održivih izvora energije, naveo je... Mask smatra da je upotreba nafte i gasa neophodna

Svet mora da nastavi da koristi naftu i gas kako bi se održala civilizacija, ali je neophodan i razvoj održivih izvora energije, naveo je osnivač kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) na konferenciji u Norveškoj.

“Realno gledano, mislim da moramo da koristimo naftu i gas u kratkom roku, inače će se civilizacija raspasti”, izjavio je Mask na energetskoj konferenciji koja se održala u Stavangeru, gradu na jugu Norveške.

Upitan da li bi Norveška trebalo da nastavi sa eksploatacijom nafte i gasa, Mask je izjavio da su u ovom trenutku potrebna dodatna istraživanja, piše Reuters.

“Jedan od najvećih izazova sa kojim se svet ikada suočio je prelazak na održivu energiju i ekonomiju. Za završetak tog procesa biće potrebne decenije”, rekao je on.

Mask je naveo da bi proizvodnja u vetroelektranama u Severnom moru, u kombinaciji sa stacionarnim baterijama, mogla postati glavni izvor energije. Kako navodi, ovo bi mogao biti jak i održiv izvor energije u toku zime.

On je, takođe, istakao zabrinutost zbog pada stope rađanja, ponavljajući komentare u vezi sa “kolapsom populacije” koje je prošle nedelje objavio na svom Twitter nalogu.

“Jedna od manje očiglednih stvari koja me brine je stopa rađanja i mislim da je važno da ljudi imaju dovoljno dece podrže civilizaciju i spreče naš nestanak”, naveo je Mask.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...