Najbogatiji u svetu spreman da izgubi na sudu

Mask prodao akcije Tesle za 6,9 milijardi dolara

BerzaNovacSvetVesti

10.8.2022 08:53 Autor: Vladimir Jokanović 1

Mask prodao akcije Tesle za 6,9 milijardi dolara Mask prodao akcije Tesle za 6,9 milijardi dolara
Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) prodao je akcije kompanije Tesla u vrednosti 6,9 milijardi dolara, jer bi mu ta sredstva mogla biti potrebna ukoliko... Mask prodao akcije Tesle za 6,9 milijardi dolara

Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) prodao je akcije kompanije Tesla u vrednosti 6,9 milijardi dolara, jer bi mu ta sredstva mogla biti potrebna ukoliko bude izgubio pravnu bitku i ako bude u obavezi da kupi društvenu mrežu Twitter.

Mask, izvršni direktor Tesle odustao je u julu od ugovora o kupovini Twittera za 44 milijarde dolara, ali je kompanija pokrenula tužbu zahtevajući da završi započetu kupovinu. Suđenje po tom predmetu biće održano u oktobru u Delaveru, prenosi Guardian.

„U slučaju, nadamo se malo verovatnom, da Twitter iznudi zatvaranje ovog dogovora i da neki partneri u kapitalu ne prođu, važno je izbeći hitnu prodaju akcija Tesle“, naveo je Mask u objavi na Twitteru. U drugoj objavi, on je potvrdio da je završio sa prodajom akcija Tesle, kao i da će ponovo kupiti akcije ove kompanije ukoliko ne bude morao da zaključi otkup Twittera.

Mask je izdvojio svojih više od 30 milijardi dolara, kao i još sedam milijardi od partnera i investicionih fondova za kupovinu Twittera. On je u aprilu prodao akcije Tesle u vrednosti 8,5 milijardi dolara navodeći da ne planira da prodaje još.

Mask je prošle nedelje pokrenuo kontratužbu protiv Twittera jer je, kako je naveo, namerno pogrešno izračunala broj nevažećih naloga na platformi. Twitter je tvrdio da je broj takozvanih spam naloga manji od pet odsto od ukupno 238 miliona korisničkih naloga, dok je Mask procenio da ih je znatno više i da to obara cenu Twittera, pa zbog toga odustaje od ugovora.

Mask sada poseduje 155 miliona akcija kompanije Tesla, ili nešto manje od 15 odsto. On je prodao Tesline akcije u vrednosti oko 32 milijarde dolara u poslednjih godinu dana, a akcije kompanije porasle su za oko 15 odsto od 20. jula, kada je kompanija predstavila izveštaj o kvartalnoj zaradi koja je bila bolja od očekivane.

Mask je najbogatija osoba na svetu, a njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 250 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...