društvena mreža nije radila u SAD, Velikoj Britaniji, Italiji, Meksiku i Brazilu

Twitter u prekidu više od pola sata

Hi-techSvetVesti

14.7.2022 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Twitter u prekidu više od pola sata Twitter u prekidu više od pola sata
Društvena mreža Twitter je oko 14.05h po srednjoevropskom vremenu prekinula svoj rad na nekoliko ključnih teritorija. Kako piše The Verge, mnogi korisnici su prijavljivali... Twitter u prekidu više od pola sata

Društvena mreža Twitter je oko 14.05h po srednjoevropskom vremenu prekinula svoj rad na nekoliko ključnih teritorija.

Kako piše The Verge, mnogi korisnici su prijavljivali poruke o „previše kapaciteta“, pa čak i greške koje su govorile da „ova stranica ne radi“. Problemi su uticali na Tvitter desktop i mobilnu verziju, pa čak i na kompanijinu aplikaciju TweetDeck.

Downdetector je registrovao hiljade izveštaja o problemima sa Tvitterom, dok je zvanična stranica društvene mreže tvrdila da su „svi sistemi operativni“. Dok se glavni domen Twitter.com ponovo svima učitao, mnogi korisnici nisu mogli da se prijave na uslugu ili pristupe svojim tvitovima.

Čitav prekid je trajao oko 35-40 minuta, piše Reuters.

Ovo je prvi veći prekid rada na Twitteru od niza problema na društvenoj mreži u februaru. Twitter je pao dva puta u istoj nedelji tog meseca, a korisnici tada nisu mogli da pristupe servisu u delovima SAD zbog „tehničke greške koja je sprečavala učitavanje vremenskih linija i objavljivanje tvitova“.

Ovaj put, prekid se desio u SAD, Italiji, Brazilu, Meksiku i Velikoj Britaniji.

Ovi najnoviji problemi sa Twitterovim servisima dešavaju se samo nekoliko dana nakon što je društvena mreža podnela tužbu protiv Ilona Maska (Elon Musk), najbogatijeg čoveka na svetu. Mask pokušava da napusti ugovor o kupovini vredan 44 milijarde dolara na osnovu tvrdnji da Twitter nije uspeo da udovolji zahtevima za informacije o aktivnostima botova i neželjene pošte na popularnoj platformi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...