Odbačen predlog milijarderovog advokata za odlaganje ročišta

Mask i Twitter će se u oktobru suočiti na sudu  

SvetVesti

20.7.2022 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Mask i Twitter će se u oktobru suočiti na sudu   Mask i Twitter će se u oktobru suočiti na sudu  
Kompanija Twitter je postigla prvu pobedu protiv Ilona Maska (Elon Musk) Elona Maska u borbi da ga natera da završi “obećani” otkup od 44... Mask i Twitter će se u oktobru suočiti na sudu  

Kompanija Twitter je postigla prvu pobedu protiv Ilona Maska (Elon Musk) Elona Maska u borbi da ga natera da završi “obećani” otkup od 44 milijarde dolara, pošto je sudija u američkoj državi Delaver pristala da ubrza početak suđenja, odredivši početak parnice u oktobru.

Sudija Katalin Makormik (Kathalin McCormick) zakazala je suđenje za jesen, umesto tokom dve nedelje u februaru kako je čuveni milijarder tražio. Iz Twittera je ranije saopšteno da kompanija pati zbog povlačenja Maska iz ugovora o preuzimanju i omalovažavanja kompanije na sopstvenoj društvenoj mreži, piše Bloomberg.

Makormik je istakla da je pravna bitka oko transakcije “stvorila oblak neizvesnosti“ nad Twitterom. „Realnost je da stalna odlaganja prete neposrednom štetom” za kompaniju, rekla je ona.

Sudija nije imala pitanja za Twitterovog advokata nakon njegovog izlaganja, ali je zaustavila Maskovog zastupnika, kada je početak suđenja 19. septembra nazvao „besmislenim“. Ona je navela jedan prošli slučaj koji je prešao na suđenje u roku od tri meseca i odbacila argument Maskovog advokata da je njoj samoj trebalo godinu dana da dovede još jedan slučaj na suđenje, ukazujući na ograničenja pandemije u to vreme.

Makormak je rekla sučeljenim stranama da predlože konkretne datume u oktobru za suđenje bez porote i završila ročište za nešto više od sat i po.

Akcije kompanije Twitter su nakon presude skočile za čak 5,4 odsto. Trgovale su se za 39,32 dolara, što je porast od 2,4 odsto. Od dana kada je Mask tvitovao da je posao „na čekanju“ sredinom maja, akcije su pale za čak 22 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.