Starlink od 2023. godine?

SpaceX sve bliži južnokorejskom tržištu

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

15.7.2022 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

SpaceX sve bliži južnokorejskom tržištu SpaceX sve bliži južnokorejskom tržištu
Izvesno je da se kompanija Ilona Maska (Elon Musk) SpaceX sve više fokusira na južnokorejsko tržište usled svojih stalnih napora da lansira Starlink ―... SpaceX sve bliži južnokorejskom tržištu

Izvesno je da se kompanija Ilona Maska (Elon Musk) SpaceX sve više fokusira na južnokorejsko tržište usled svojih stalnih napora da lansira Starlink ― uslugu satelitskog interneta ― u toj državi do 2023. godine.

Američki proizvođač svemirskih letelica nedavno je dozvolio da Mirae Asset Financial Group postane jedan od njegovih investitora. Mirae Asset je u četvrtak saopštila da je odbor direktora grupe odlučio da uloži 100 miliona dolara u Mirae Asset Global Space Investment Fund 1, prenosi KoreaTimes.

Očekuje se da će fond podržati SpaceX-ov razvoj svemirskih raketa i satelitskih internet usluga, što će Mirae Asset učiniti prvom korejskom finansijskom institucijom koja je investirala u američku firmu, navode upućeni iz ove industrije.

„Investitorima izvan Sjedinjenih Američkih Država je bilo teško da dobiju priliku da steknu udeo u vodećoj svetskoj privatnoj kosmičkoj kompaniji iz bezbednosnih razloga“, rekao je insajder na tržištu kapitala.

Nekoliko nedelja ranije, viši menadžer SpaceX-a zadužen za pristup tržištu je navodno posetio Ministarstvo nauke i informacionih i komunikacionih tehnologija kako bi se raspitao o propisima o ponudi usluga satelitskog interneta u Južnoj Koreji.

Njegova poseta je usledila nakon što je SpaceX najavio svoj plan da počne da nudi usluge Starlink u Koreji od 2023. godine. Kompanija je takođe nagovestila svoju nameru da uđe na južnokorejsko tržište ranije ove godine, kada je nekoliko korejskih poslanika posetilo njeno sedište u Havtornu, u Kaliforniji.

Ministarstvo nauke i dalje je oprezno pominje specifičnosti sastanka sa izvršnim direktorom SpaceX-a.

Da bi ponudio Starlink u Koreji, SpaceX bi morao da se prijavi za korišćenje određenog frekventnog opsega i da se registruje kao ključni telekomunikacioni operater, za šta će za oba procesa biti potrebno dosta vremena.

Budući da je strana kompanija, takođe će morati da osnuje podružnicu u Južnoj Koreji da bi se kvalifikovala za registraciju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...