direktni konkurent twitteru

Ilon Mask pokreće sopstvenu društvenu mrežu?

Hi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

15.8.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ilon Mask pokreće sopstvenu društvenu mrežu? Ilon Mask pokreće sopstvenu društvenu mrežu?
Američki milijarder i vlasnik Tesle i SpaceX-a Ilon Mask (Elon Musk) zagolicao je maštu svojih pratilaca odgovorom na pitanje da li planira da pokrene... Ilon Mask pokreće sopstvenu društvenu mrežu?

Američki milijarder i vlasnik Tesle i SpaceX-a Ilon Mask (Elon Musk) zagolicao je maštu svojih pratilaca odgovorom na pitanje da li planira da pokrene sopstvenu društvenu mrežu.

Naime, tokom razgovora sa korisnicima Twittera o prodaji deonica Tesle, Mask je upitan da li razmišlja o pokretanju sopstvene društvene mreže, na šta je odgovorio objavom linka X.com, koji je trenutno nepostojeći.

Inače, Mask je ovaj domen kupio još 2017. godine od kompanije PayPal i naglasio da ima velike planove za ono što će X postati, prenosi Business Insider.

Prema pisanju portala, ova mreža bi trebalo da bude konkurent upravo Twitteru, a radi se o platformi na kojoj neće biti botova i gde će cenzura biti svedena na minimum.

Ipak, portal dodaje da Mask neće biti u mogućnosti da pokrene mrežu sve dok pravni spor sa Twitterom ne dobije sudski epilog.

Podsetimo, Mask je još u julu saopštio da želi da odustane od kupovine Twittera, tvrdeći da su glavni razlozi odustajanja lažni profili i botovi na mreži, kao i to što je sam Twitter lažno tvrdio da je kompanija u mnogo boljem stanju nego što jeste.

  • GOCA BG

    15.8.2022 #1 Author

    On moze sta god pozeli da ostvari…

    Odgovori

  • TATJANA

    16.8.2022 #2 Author

    To se moglo i ocekivati

    Odgovori

  • MARE

    21.8.2022 #3 Author

    Poslednje serije uredjaja su bile loseg kvaliteta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...