prvobitna cena od 44 milijarde dolara dovedena u pitanje pred sudski okršaj

Akcionari Twittera odobrili prodaju Masku

BerzaNovacSvetVesti

14.9.2022 10:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcionari Twittera odobrili prodaju Masku Akcionari Twittera odobrili prodaju Masku
Akcionari Twittera odobrili su sporazum o prodaji kompanije milijarderu Ilonu Masku (Elon Musk) vredan 44 milijarde dolara. Kako piše Mina pozivajući se na BBC,... Akcionari Twittera odobrili prodaju Masku

Akcionari Twittera odobrili su sporazum o prodaji kompanije milijarderu Ilonu Masku (Elon Musk) vredan 44 milijarde dolara. Kako piše Mina pozivajući se na BBC, odluka je doneta tokom kratke video konferencije sa investitorima u sedištu kompanije u San Francisku.

Ovaj korak znači da će Twitter sada pokušati da putem suda primora Maska da kupi kompaniju po ranije dogovorenoj ceni.  

Međutim, Mask je u međuvremenu pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Twitter obmanuo u vezi s veličinom svoje korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga.


Twitter je takve Maskove optužbe odbacio i tužio ga sudu u Delaveru. Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu. Kompanija tvrdi da Mask nema prava da raskine sporazum.

Dve strane trebalo bi u oktobru da se nađu na sudu u Delaveru, a sudija će tada doneti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...