Milijarder još jednom uzdrmao popularnu društvenu mrežu

Mask namerava da otpusti 75 odsto zaposlenih u Twitteru

Svet

21.10.2022 08:50 Autor: Vladimir Jokanović 1

Mask namerava da otpusti 75 odsto zaposlenih u Twitteru Mask namerava da otpusti 75 odsto zaposlenih u Twitteru
Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) najavio je da će otpustiti oko 75 odsto zaposlenih u kompaniji Twitter ukoliko bude preuzeo vlasništvo nad njom. Twitter... Mask namerava da otpusti 75 odsto zaposlenih u Twitteru

Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) najavio je da će otpustiti oko 75 odsto zaposlenih u kompaniji Twitter ukoliko bude preuzeo vlasništvo nad njom.

Twitter je u julu saopštio da je već „značajno usporila zapošljavanje“, usled šireg ekonomskog pada u tehnološkoj industriji, gde su mnoge kompanije najavile otpuštanja i prekid zapošljavanja, prenosi Guardian, pozivajući se na pisanje lista Washington Post.

Bez obzira na to ko će biti vlasnik kompanije, Twitter navodno planira da otpusti određeni broj zaposlenih, prema internim izveštajima na koje se pozivaju mediji. Twitter je međutim saopštio da „nema planova za otpuštanje u celoj kompaniji“, prenosi Bloomberg.

U međuvremenu, saga sa Maskom o preuzimanju kompanije narušila je moral zaposlenih koji masovno sami daju otkaze. Podsetimo, već mesecima traje pravna borba između milijardera i kompanije, nakon što je on pokušao da odustane od ugovora o kupoprodaji Twittera za 44 milijarde dolara.

Analitičari ocenjuju da je kompanija Twitter bila u silaznoj putanji, a da je Mask samo pogoršao situaciju. Kadrovska služba kompanije tvrdi da masovna otpuštanja nisu u planu, ali dokumenti pokazuju da su planovi o smanjenju troškova i broja zaposlenih postojali pre nego što je Mask dao ponudu.

Kompanija je navodno planirala da do kraja iduće godine otpusti oko 25 odsto od 7.500 zaposlenih, dok bi Mask da svede broj zaposlenih na 2.000.

  • ZVE84

    23.10.2022 #1 Author

    Ništa čudno… Može mu se!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...