Najbogatiji čovek na svetu ipak postaje vlasnik društvene mreže

Twitter prihvatio Maskov predlog za otkup

Hi-techPoslovanjeSvetVesti

5.10.2022 09:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Twitter prihvatio Maskov predlog za otkup Twitter prihvatio Maskov predlog za otkup
Kompanija Twitter prihvatila je predlog Ilona Maska (Elon Musk) da kupi društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, a očekuje se da će ugovor biti... Twitter prihvatio Maskov predlog za otkup

Kompanija Twitter prihvatila je predlog Ilona Maska (Elon Musk) da kupi društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, a očekuje se da će ugovor biti potpisan za nekoliko nedelja.

U pismu firmi, Mask je pristao da plati cenu koju je ponudio pre nekoliko meseci pre nego što je pokušao da odustane od dogovora, prenosi CNN.

Do iznenadnog preokreta došlo je samo nekoliko nedelja pre početka parnice između dve strane na sudu u Delaveru.

Portparol kompanije Twitter rekao je da je primio pismo o namerama i da planira da zaključi posao.

„Primili smo pismo od Maskovh advokata koje su podneli Komisiji za hartije od vrednosti i berze (SEC). Namera kompanije je da zatvori transakciju po ceni od 54,20 dolara po akciji“, navodi se u saopštenju koje je objavio Twitter.

Predlog bi mogao da okonča višemesečnu sagu između dve strane koja je uključivala i suđenju u Delaveru, koje je trebalo da počne kasnije ovog meseca.

„Ovo je jasan znak da je Mask prepoznao da su šanse za pobedu na sudu malo verovatne i da će ovaj posao od 44 milijarde dolara biti završen na ovaj ili onaj način“, rekao je Den Ajvs (Dan Ives) iz kompanije Wedbush Securities.

Vesti da je Mask predložio da se ispoštuje prvobitni sporazum povećale su vrednost akcija društvene mreže za skoro 13 odsto pre nego što je trgovanje zaustavljeno.

Trgovina akcijama kompanije Twitter obustavljena je nakon naglog rasta, budući da su se u medijima pojavili izveštaji da će Mask nastaviti sa sprovođenjem dogovorom za kupovinu kompanije, vrednim 44 milijarde dolara.

Vrednost akcija Twittera porasla je na 47,93 dolara pre nego što je trgovina obustavljena na Njujorškoj berzi. Obustavom trgovine berze omogućavaju investitorima pauzu kada trgovina postane haotična ili kada kompanija treba da dobije ponudu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...