viši od prvobitnih procena

Ekonomija Japana beleži brži pad u trećem kvartalu

NovacSvet

8.12.2023 13:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ekonomija Japana beleži brži pad u trećem kvartalu Ekonomija Japana beleži brži pad u trećem kvartalu
Japanska ekonomija se smanjivala brže nego što je prvobitno procenjeno u trećem kvartalu, prema revidiranim podacima kabineta objavljenim u petak. Bruto domaći proizvod (BDP)... Ekonomija Japana beleži brži pad u trećem kvartalu

Japanska ekonomija se smanjivala brže nego što je prvobitno procenjeno u trećem kvartalu, prema revidiranim podacima kabineta objavljenim u petak.

Bruto domaći proizvod (BDP) Japana pao je za 2,9 odsto na godišnjem nivou u tri meseca do septembra, što je najveća kontrakcija od drugog kvartala 2020, prenosi Anadolu Agnecy.

Cifra je revidirana iz preliminarnog očitavanja o padu od 2,1 odsto, nakon revidiranog rasta naniže od 3,6 procenata u drugom kvartalu.

Na kvartalnoj osnovi, treća po veličini svetska ekonomija smanjila se za 0,7 odsto u periodu jul-septembar, što je pad u odnosu na trenutnu vrednost od 0,4 procenata, prema podacima kabineta.

Tagovi
JAPAN NOVAC

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...