svake godine ponuda sve slabija

Na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 nekretnina

EUNekretnineNovac

23.5.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 nekretnina Na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 nekretnina
Ponuda stambenih objekata u Grčkoj svake godine se smanjuje, gradnja novih zgrada je usporena, a mnogi stambeni objekti se ne koriste. Prema procenama stručnjaka,... Na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 nekretnina

Ponuda stambenih objekata u Grčkoj svake godine se smanjuje, gradnja novih zgrada je usporena, a mnogi stambeni objekti se ne koriste.

Prema procenama stručnjaka, na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 stambenih objekata, piše Katimerini.

Predstavnici agencija za nekretnine navode da je u centru Atine ukupna ponuda nekretnina u prošloj godini smanjena za 7.730 u odnosu na 2021. godinu, prenosi Mina, pozivajući se na Capital.ba.

Prema vladinim podacima, 750.000 nekretnina se ne koristi, a razloga za to ima više. Mnoge nekretnine su stare i zahtevaju značajna renoviranja kako bi ponovo bile funkcionalne, a drugi razlog je što dosta nekretnina ima više vlasnika, što je posebno slučaj sa stanovima u centru Atine.

Cene iznajmljivanja stanova su porasle, pa je i to jedan od razloga zašto se mnogi vlasnici odlučuju da iznajmljuju nekretnine, a ne da ih prodaju.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...