POVEĆANI GUBICI NA BEOGRADSKOJ BERZI Najviše trgovano državnim obveznicama

BerzaNovacSrbijaVesti

27.6.2020 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POVEĆANI GUBICI NA BEOGRADSKOJ BERZI Najviše trgovano državnim obveznicama POVEĆANI GUBICI NA BEOGRADSKOJ BERZI Najviše trgovano državnim obveznicama
Indeksi Beogradske berze povećali su gubitke poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu se BELEX 15 spustio na najniži nivo u poslednjih mesec dana.... POVEĆANI GUBICI NA BEOGRADSKOJ BERZI Najviše trgovano državnim obveznicama

Indeksi Beogradske berze povećali su gubitke poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu se BELEX 15 spustio na najniži nivo u poslednjih mesec dana.

Ukupan promet na Berzi iznosio je približno 52,6 miliona dinara (447 hiljada evra), od čega se najveći deo odnosi na trgovanje državnim obveznicama.

BELEX15 je pao za 0,8 procenata, na 660,40 poena, i u odnosu na prethodnu sedmicu je u gubitku od 1,4 posto, a BELEXlajn je potonuo za 0,7 posto, na 1.490,48 poena, dok na nedeljom nivou beleži pad od 1,0 odsto.

Najtrgovanija je bila obična akcija Komercijalne banke sa iznosom od 4,2 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 2.200 dinara. Akcija Metalca iz Gornjeg Milanovca je ostala stabilna na nivou od 1.900 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,3 miliona dinara.

Promenu vrednosti nije beležila ni prioritetna akcija duvanske industrije “Filip Moris”, koja je isprometovana za 0,3 miliona dinara po ceni od 6.000 dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je registrovala zanemarljivu negativnu korekciju, zaključivši dan na nivou od 3.700 dinara, uz promet od četvrt miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije oslabila za skoro 1,6 procenata, na 566 dinara, a ostvarila je trgovanje od 0,2 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo.

Državna obveznica serije RSO20191, denominovana u evrima, zabeležila je promet od 46,8 miliona dinara (398,7 hiljada evra). Ova hartija dospeva na naplatu u januaru 2040. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...