Polovinu ukupnog prometa obveznica realizovali su strani investitori

Promet na Beogradskoj berzi tone, indeksi nastavili rast

BerzaNovac

20.7.2021 17:26 Autor: Miljan Paunović 0

Promet na Beogradskoj berzi tone, indeksi nastavili rast Promet na Beogradskoj berzi tone, indeksi nastavili rast
Ukupan promet na Beogradskoj berzi potonuo je u utorak na 4,2 miliona dinara (36 hiljada evra), dok su indeksi nastavili rast. Indeks najlikvidnijih akcija... Promet na Beogradskoj berzi tone, indeksi nastavili rast

Ukupan promet na Beogradskoj berzi potonuo je u utorak na 4,2 miliona dinara (36 hiljada evra), dok su indeksi nastavili rast.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je zabeležio dobitak za još petinu procenta i zaključio trgovanje na nivou od 771,64 poena, a BELEXlajn je porastao za 0,4 odsto na 1.643,24 poena.

Skromnu investicionu aktivnost na tržištu akcija ilustruje podatak da je naveći promet iznosio nešto manje od 0,8 miliona dinara, a ostvarila ga je preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ po prosečnoj ceni od 7.202 dinara, za nepunih 0,1 odsto nižoj nego na prethodnom trgovanju, piše Tanjug.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je registrovala minimalnu negativnu korekciju, na 3.400 dinara, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije pala za skoro 0,7 procenata, a isprometovana je za približno 0,2 miliona dinara.

Akcija Energoprojekt holdinga je skočila za 10 odsto na 340 dinara, našavši se na čelu liste dobitnika dana, uz promet od oko 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je akcijama poljoprivrednog društva Irmovo Kisač trgovano u iznosu od gotovo pola miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.700 dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija je ostala slaba, pri čemu su u ukupnom prometu imali udeo od 1,26 posto, u prodaji 2,52 procenta, a u kupovini nisu učestvovali.

Na Berzi je u utorak trgovano i državnim dužničkim hartijama. Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima zabeležilo je ukupan promet od 1,4 miliona dinara (nešto preko 12 hiljada evra), u približno jednakim pojedinačnim iznosima.

Polovinu ukupnog prometa obveznica realizovali su strani investitori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...