Prva dozvola za e-novac u Francuskoj

Societe Generale dobila licencu za kripto usluge

BankeNovac

20.7.2023 15:46 Autor: Vladimir Jokanović 4

Societe Generale dobila licencu za kripto usluge Societe Generale dobila licencu za kripto usluge
Francuska banka Societe Generale postala je prva kompanija u Francuskoj koja je dobila licencu za kripto usluge, jer je sve veći broj mejnstrim finansijskih... Societe Generale dobila licencu za kripto usluge

Francuska banka Societe Generale postala je prva kompanija u Francuskoj koja je dobila licencu za kripto usluge, jer je sve veći broj mejnstrim finansijskih kompanija globalno prihvatio trgovanje kriptovalutama.

Forge, kripto jedinica banke Societe Generale, ove nedelje je licencirana za pružanje usluga, uključujući čuvanje kriptovaluta, trgovanje i prodaju, saopštila je francuska banka, prenosi Reuters, pozivajući se na CoinDesk.

Niz kripto kompanija, uključujući najveću berzu Binance, već je registrovan. Licencirane firme, međutim, podležu striktnijim pravilima u više oblasti, uključujući korporativno upravljanje, IT i usklađenost.

Kripto tržišta ojačala su 2023. godine, podstaknuta sve većim interesovanjem velikih američkih finansijskih kompanija, uključujući BlackRock i Fidelity za ovu klasu imovine.

Bitcoin, najveći token dostigao je prošle nedelje vrednost 31.818 dolara što je najviše za godinu dana, a cena je porasla više od 80 odsto do sada u 2023. godini. To je i dalje manje od polovine istorijski najveće vrednosti bitcoina od 69.000 dolara.

 • Jj992

  20.7.2023 #1 Author

  Mozda to i zazivi negde u Evropi ali kod nas ovde sumnjam.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  20.7.2023 #2 Author

  Vremenom ce i ostale banke dobiti licencu za kripto usluge…

  Odgovori

 • MODESTY

  26.7.2023 #4 Author

  Uskoro ce to biti praksa u svim bankama

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...