Akcionari dobijaju 8,4 dinara bruto po akciji

Telekom Srbija isplaćuje dividendu 27. decembra

NovacSrbija

18.12.2023 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Telekom Srbija isplaćuje dividendu 27. decembra Telekom Srbija isplaćuje dividendu 27. decembra
Preduzeće Telekom Srbija saopštilo je da je odredilo 26. decembar za dan obračuna za isplatu dividende, a da će se sama isplata obaviti 27.... Telekom Srbija isplaćuje dividendu 27. decembra

Preduzeće Telekom Srbija saopštilo je da je odredilo 26. decembar za dan obračuna za isplatu dividende, a da će se sama isplata obaviti 27. decembra ove godine.

Isplata dividende će se, kako su istakli, akcionaru -Republici Srbiji obaviti direktnom uplatom sa računa društva, u skladu sa instrukcijama nadležnih organa Srbije. Svim ostalim akcionarima isplata pripadajuće dividende izvršiće se preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Skupština Telekoma Srbija donela je, inače, odluku o isplati dividende za 2022. godinu u bruto iznosu od 6,72 milijarde dinara još u junu ove godine.

Nacionalni telekomunikacioni operater je u 2022. godini zabeležio rast konsolidovanih prihoda od 8,3 odsto na 163,5 milijardi dinara, dok je profit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) skočio 23,5 odsto na 68,1 milijardu dinara.

Neto rezultat je skoro prepolovljen na 3,5 milijardi dinara, u velikoj meri usled visoke zaduženosti kompanije, objavila je ranije brokerska kuća Momentum Securities.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...