Do sada obezbeđeno 735 miliona američkih dolara

U Kvebeku nastaje novi investicioni fond

InvesticijeNovacSvet

30.5.2023 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Kvebeku nastaje novi investicioni fond U Kvebeku nastaje novi investicioni fond
Finansijske kompanije u Kvebeku, uključujući najveću banku u ovoj kanadskoj pokrajini, postavile su cilj da prikupe čak milijardu kanadskih dolara (735 miliona američkih dolara)... U Kvebeku nastaje novi investicioni fond

Finansijske kompanije u Kvebeku, uključujući najveću banku u ovoj kanadskoj pokrajini, postavile su cilj da prikupe čak milijardu kanadskih dolara (735 miliona američkih dolara) za novi ESG fond.

Grupa od 10 investitora iza inicijative Fonds Investi uključuje penzioni fond Caisse de Depot et Placement du Quebec, National Bank of Canada i Federation des Caisses Desjardins du Quebec.

Početni iskazi interesovanja kompanija uključuju ukupno 300 miliona kanadskih dolara u obavezama prema novom fondu, navodi se u saopštenju koje je preneo Bloomberg. Oni će prikupiti dodatni novac u naredne dve godine.

Mandati od 50 miliona do 75 miliona kanadskih dolara biće dodeljeni novouspostavljenim menadžerima imovine u četiri kategorije – akcije, fiksni prihodi, hedž fondovi i privatni kapital. Novcem će se upravljati u okviru investicionih strategija koje usvajaju ekološke, društvene principe i principe upravljanja, sa ciljem da se pomogne Montrealu da raste kao centar za održivo finansiranje, kaže se u saopštenju.

To je inicijativa koju su pokrenuli Innocap Investment Management i Finance Montreal, industrijske grupe u drugom po veličini gradu u Kanadi.

Innocap-ova platforma koju podržava BNI Mellon nudi ulaganje u portfolije velikih institucionalnih fondova, preko kojih klijenti mogu pristupiti alternativnim menadžerima sredstava širom sveta i prilagoditi svoja ulaganja. Preko ove platforme se upravlja sa oko 56 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...