Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

BIH VELIKI IZVOZNIK LEKOVITOG BILJA Više od polovine proizvodnje ide u Nemačku

PreduzetnikRegionVesti

25.5.2020 13:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BIH VELIKI IZVOZNIK LEKOVITOG BILJA Više od polovine proizvodnje ide u Nemačku BIH VELIKI IZVOZNIK LEKOVITOG BILJA Više od polovine proizvodnje ide u Nemačku
Na godišnjem nivou iz BiH se izveze lekovito bilje vredno milione konvertibilnih maraka, a najveća količina ode u Nemačku. Od ukupnog izvoza ostvarenog prošle... BIH VELIKI IZVOZNIK LEKOVITOG BILJA Više od polovine proizvodnje ide u Nemačku

Na godišnjem nivou iz BiH se izveze lekovito bilje vredno milione konvertibilnih maraka, a najveća količina ode u Nemačku.

Od ukupnog izvoza ostvarenog prošle godine, 53,1 odsto je otišlo u Nemačku, a godinu dana ranije taj procenat je iznosio čak 75,58 odsto, prenosi banjalučki portal nezavisne.com.

Prema podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, izvoz lekovitog bilja iz BiH prošle godine je iznosio 5,6 miliona konvertibilnih maraka.

„Izvoz lekovitog bilja pao je u 2019. godini u odnosu na 2018, kada je iznosio 6,5 miliona KM, ali je i dalje iznad višegodišnjeg proseka“, naveli su iz ove komore i dodali da je uvoz lekovitog bilja prošle godine iznosio 4,3 miliona KM.

Kako dodaju, struktura razmene je nepovoljna, pošto se lekovito bilje najviše izvozi u vrećama, čak 93 odsto, a najviše uvozi u pakovanjima od 100 grama -56 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...