Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Obuka za sedmu generaciju polaznika počinje 20. septembra

Mentorski program za mlade preduzetnike Srbije

BiznisBolji posaoManifestacijePoslovanjePreduzetnikU fokusu

9.9.2021 16:21 Autor: Julijana Vincan 0

Mentorski program za mlade preduzetnike Srbije Mentorski program za mlade preduzetnike Srbije
U okviru projekta „Privredni forum mladih ’21 – Onlajn edukativno-mentorski program za mlade preduzetnike“, Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta... Mentorski program za mlade preduzetnike Srbije

U okviru projekta „Privredni forum mladih ’21 – Onlajn edukativno-mentorski program za mlade preduzetnike“, Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje online obuku za započinjanje sopstvenog biznisa.

Obuka za sedmu generaciju polaznika počinje 20. septembra, a mogućnost učešća će ostvariti 15 timova od dva člana po timu (ukupno 30 učesnika), koji će dobiti priliku za sticanje potrebnih znanja i veština, kako bi se osposobili za osnivanje i vođenje sopstvenog biznisa.

Kako je naznačeno, obuka će biti realizovana u saradnji sa predstavnicima privrednog sektora specifično orijentisanim ka određenim segmentima poslovanja (marketing, prodaja, analiza tržišta, upravljanje novčanim tokovima, procedure za osnivanje biznisa, pozicioniranje na tržištu, analiza konkurencije i dr).

„Na samoj obuci, mladi će imati priliku da steknu osnovna praktična znanja koja su im neophodna da otpočnu održiv biznis. Učesnici će imati priliku da razviju svoju biznis ideju kroz rad sa mentorom, ali i da steknu znanja i veštine koje će već tokom obuke primeniti u praksi. Pored toga, teorijske lekcije o razvoju biznis plana i biznis ideja će svim učesnicima biti dostupne tokom trajanja cele obuke“, objašnjavaju organizatori za Biznis.rs.

Pored predavanja i panel diskusija, koja će se održavati uživo putem online platforme, polaznicima će biti dostupni i edukativni materijali. Na kraju obuke mladi će imati priliku da svoje ideje predstave pred žirijem i osvoje mentorsko praćenje nakon završetka obuke.

„Najvažniji aspekt obuke jeste to što mladima iz cele Srbije dajemo istu priliku da svoju ideju razviju u uspešan biznis. Praktični rad uz podršku mentora, ali i učenje kroz razmenu ideja sa svojim vršnjacima, polaznicima omogućava da prve i najizazovnije korake u preduzetništvu naprave tokom obuke. Pored toga, mladi timovi će imati priliku da rade sa istaknutim domaćim preduzetnicima i upoznaju se sa aktuelnostima na tržištu i ostvare svoje prve poslovne kontakte“, naglasili su naši sagovornici.

Ovu obuku do sada je prošlo više od 300 mladih iz cele Srbije, a danas su svi oni prijatelji, poslovni partneri, i kako kažu naši sagovornici, ponosni deo zajednice Privrednog foruma mladih.

„Nama kao organizatorima veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da već sedmu godinu zaredom imamo priliku da mlade podržimo na samom početku njihovog preduzetničkog poduhvata i zajedno sa njima gradimo stabilnu osnovu za razvoj omladinskog preduzetništva u Srbiji. Uslovi za prijavu za sedmu generaciju polaznika su da imaju do 35 godina starosti, zatim obavezne su prijave u paru (sve timove čine isključivo dve osobe), takođe, timovi moraju da imaju biznis ideju. Ne čekajmo prilike, stvorimo ih zajedno“, napomenuli su organizatori događaja.

Kroz praktičan rad sa istaknutim domaćim ekspertima timovi će na obuci imati priliku da:

  • prođu kroz kompletan proces izrade biznis plana
  • kreiraju finansijsku, marketinšku i prodajnu strategiju
  • ostvare poslovne kontakte sa domaćim eskpertima i predstavnicima kompanija i institucija
  • pripreme svoj proizvod/uslugu za izlazak na tržište
  • postanu deo PFM zajednice mladih preduzetnika
  • pet najboljih timova ima priliku da osvoji dvomesečno mentorsko praćenje nakon obuke

Prijave su otvorene do 15. septembra i odnose se na sve mlade ljude sa teritorije Srbije, a timovi svoje prijave mogu popune na linku: https://forms.gle/WjbEQeQArD5pDEfh9.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti organizatorima putem mejla privreda@pfm.rs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...